U Trebinju je sinoć završen 5. Festival mediteranskog i evropskog filma, a filmadžije kažu da su se tek danas slegli utisci o posjetama iza bioskopskog platna i druženju u vinariji "Petijević" i kod pčelara braće Barzut.

filmadzije petijevic barzut

Oduševljeni trebinjskim vinom - vrancem i žilavkom, gosti filmskog festivala kažu da po ovakvim druženjima i trebinjskoj publici pamte filmsku priču ispod Leotara.

Raduju se druženjima koja su prateći program festivala, ali i domaćinima koji svake godine širom otvore vrata svog doma i prime ne mali broj gostiju iz različitih krajeva bivše Jugoslavije.

filmadzije petijevic barzut

Spojili su se gosti iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, Republike Srpske. Na kraju isti zaključak - trebinjski proizvodi naći će se u njihovim domovima, ali i kao pokloni prijateljima.

Gostoljubivosti nije falilo. A kod Barzuta su se čule i recitacije, monolozi, ideje, a ostala su i samo lijepa sjećanja do nekog novog viđenja i šestog festivala.

filmadzije petijevic barzut

Upravo kod ovog domaćinstva filmadžije su nakon probanja pčelinjih proizvoda, kupili prepoznatljiv med koji su već namijenili dragim ljudima kad se vrate svojim kućama.

"Ovo je prelepo druženje u prirodi, izvan grada, a zapravo u gradu. Prikazujemo koliko umetnici vole Trebinje, a i vino i film uvek idu zajedno", rekao je umjetnički direktor Festivala Peđa Milojević.

filmadzije petijevic barzut

filmadzije petijevic barzut filmadzije petijevic barzut