Kroz gastronomsku čaroliju inspirisanu ukusima žilavke na "Prvom salonu žilavke", koji se održava 16.8.2017. godine u Vinskoj galeriji Vukoje u periodu od 19-23 časa, uživaćete u kulinarskim delicijama koje priprema jedan od najboljih BiH kuvara i predsjednik Udruženja kuvara BiH - Nihad Mameledžija.

nihad-mameledzija-min

Šef sa stilom koji je na mnogim mjestima pokazao svoj talenat, a onima koji su probali njegove delicije nedostajale su riječi kojima bi prenijeli osjećaje koje je izazvao ovaj vrsni šef.

Dugogodišnji šef kuhinje Ambasade Italije, šef kuhinje Milanskog restorana “Wanna-s” i restorana Marriott, te mnogi drugi poznati restorani širom svijeta, samo su neke od referenci ovog velikog majstora u čijoj kuhinji preovladavaju mirisi Španije, Turske, Francuske, Japana i Italije, a nezaobilazna je tradicionalna kuhinja BiH.

Da je Nihad Mameledžija šef sa stilom govori i činjenica o njegovim osvojenim nagradama u Evropi i svijetu.

Od osvojenih nagrada, kojom je proslavio kuhinju Bosne i Hercegovine te je stavio na svjetsku listu je medalja sa kuvarske olimpijade u Erfurtu u Njemačkoj.

Nihad Mameledžija je kuvar koji je poznat po svojoj ljubavi prema pripremanju hrane jer kako kaže “Govorim o vrlo osjetljivom detalju, jer malo treba da se ukus pokvari….”

Dobrodošli na “Prvi Salon žilavke” mjesto na kome će se proslaviti postojanje žilavke, naše autohtone carice.