Tradicionalni narodni sabor na zubačkim Ublima završen je jutros Svetom liturgijom u crkvi posvećenoj Svetom despotu Stefanu, dok je sinoć priređen kulturno-zabavni program.

narodni sabor ubla 2017

Uz veliki broj posjetilaca iz Trebinja i Herceg-Novog, ali i iz susjednog Nikšića, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da je veliko zadovoljstvo održavati tradiciju okupljanja dugu šest decenijana mjestu koje je po mnogo toga vrijednog u istoriji i u narodu ostalo upamćeno.

„Želim da nas Ubla okupljaju na druženje, da budemo zajedno u ljubavi i u zabavi, da ova komunikacija teče i narednim decenijama i vijekovima – i da bude nasljeđe za ovu našu omladinu“, poručio je Petrović.

narodni sabor ubla 2017

On je posebno zahvalio predstavnicima Opštine Herceg Novi – predsjedniku Stevanu Katiću i predsjedniku Skupštine Milošu Bigoviću, što su se i ove godine odazvali na saborovanje i pokazali spremenost da grade prijateljske i komšijske odnose i unapređuju saradnju – kroz buduće dogovore i zajedničke projekte.

Posjetioce trebinjskog izletišta do kasnih večernjih sati je zabavljao Milomir Miljanić – Miljan.

narodni sabor ubla 2017

Kulturno-zabavni program otvorio je nastup trebinjskih folkornih društava „Alat Svislajon“, ANI „Jovan Dučić“ i „Hercegovina“ iz Petrovog polja, te narodnog guslara Veselina Kosovića.

narodni sabor ubla 2017