Zilavka - divna kristalno čista, zelenkasto žuta boja, specifična aroma, skladan odnos alkohola i kiselina, bogat ekstrakt, izdvajaju je  iznad drugih vina.

zilavka

Princeza hercegovačkih vina. Ušuškana u svom kamenitom tlu koje kao da je prilagodila sebi. S obzirom na to da je ovo zemlja koja ima ‘vino’ u imenu, ne može se napustiti Hercegovina bez probanja njenog lokalnog vina, zar ne?

Glavna autohtona sorta vina proizvedena u Hercegovini je žilavka,voćno bijelo vino snažno po temperamentu, ona jeste "smijeh i pjesma", ali isto tako i sjeta i tuga.

Njena zlatnozelenkasta boja mješavina je jantara i dijamanta. Ona je tekuće zlato zemlje. Muški princip, snaga, plahost, mač i jatagan. Ona govori jasno, bez primisli i skrovite namjere: njezin jezik je vrisak pjesme i krik plača.

Žilavka je ljubavna pjesma. Snaga iznikla na kamenu, u žilama i damarima zemlje..." Žilavka... Tu, gdje čovjek kamenu krade zemlju, gdje ljeti ispucana zemlja vapi za vodom, sve je nekako posebno i ekstremno, i priroda i ljudi i vino. A opet ona je tu...

Žilavka hercegovačko autohtono vino koje će razmaziti vaše nepce..