Ekipa "Hrupjela" pobjednik je 61. Olimpijade u malom fudbalu, nakon što su večeras u finalu ovog kvartovskog takmičenja na Brekani pobijedili ekipu "Mokrih Dolova" sa 4:1.

olimpijada u malom fudbalu finale 2017

U veoma zanimljivoj utakmici, pred više hiljada gledalaca, Hrupjelčani su prikazali odličnu igru, a do pobjede su ih vodili Milić sa tri postignuta gola i Marinović, dok je gol za Mokre Dolove dao Jelačić.

Ekipi Hrupjela pripali su medalje, pehar, prelazni pehar i 3.000 KM, dok su Mokrim Dolovima pripale medalje, pehar i 1.000 KM.

Treće mjesto, medalje, pehar i novčana nagrada od 600 KM pripali su ekipi Gorice, koja je u utakmici za treće mjesto pobijedila Glavnu ulicu sa 3:1.

" Od prve utakmice smo bili dobri. Do finala smo samo jednu utakmcu izgubili, a u finalu – zaslužena pobjeda. Imamo igrača koji igra evropswki fudbal – s njim možemo svakoga dobiti", kazao je Trifko Ateljević, kapiten Hrupjela.

olimpijada u malom fudbalu finale 2017

Dario Marinović, igrač ekipe Hrupjela, rekao je da već tradicionalno godinama unazad igra za ovu ekipu i da se to ne može promijeniti ni u budućnosti.

"S njima sam i prijatelj i nije to da samo dođem ovdje na turnir. Osjećam se zadovaljan da pomognem da osvojimo ovakav jedan turnir kad vidim da je ljudima zaista stalo do toga. Vidimo se i dogodine", rekao je Marinović.

Oni su proslavu druge titule na Olimpijadi nastavili kolonom automobila ulicama Trebinja i slavljem u prostorijama mjesne zajednice.

Ovogodišnja Olimpijada protekla je bolje nego što je bilo ko iz organizacije očekivao, ali i od gledalaca, kaže Petar Čolović, komesar Olimpijade.

olimpijada u malom fudbalu finale 2017

"Tokom cijelog takmičenja stadion je bio ispunjen, maltene, do posljednjeg mjesta. Utakmice su bile  veoma kvalitetne. U listu strijelaca se upisalo 67 igrača, postignuto je preko 170 golova. To je dokaz dobre i kvalitetne igre", naveo je Čolović.

Za najperspektivnijeg igrača Olimpijade izabran je Miloš Savić iz "Gorice", najbolji golman je Dušan Berak iz "Hrupjela", najbolji strijeli Vlado Bogdanović iz "Gorice" i  Zoran Milić iz "Hrupjela", koji su postigli po sedam pogodaka.

Za najboljeg igrača proglašen je Vido Milojević iz ekipe "Hrupjela", dok je priznanje za fer plej ekipu pripalo "Gučini".

Tokom pauze između finala i utakmice za treće mjesto, dodijeljene su nagrade najboljim ekipama kod kadeta i pionira.

Organizator Olimpijade u malom fudbalu je "Trebinjesport", a pokrovitelj Grad Trebinje.

olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017 olimpijada u malom fudbalu finale 2017