Nisu izabrali skupe Sejšele, Havaje i Mauricijus. Zaobišli su i grčke, italijanske i španske plaže, kao i francusku Azurnu obalu. Srpski princ Đorđe Karađorđević i njegova tek vjenčana supruga Felon odlučili su da medeni mjesec provedu na Ivanici, na svega 17 kilometara od Trebinja.

princ djordje karadjordjevic i supruga felon ivanica trebinje

Blizina mora, pogled na plavi Jadran i prijateljstvo sa Jovicom Božićem - dovelo je novopečene mladence u Ivanicu, gdje su u proteklih nekoliko dana uživali sa svojim domaćinom u ovom malom pograničnom mjestu.

Za ljepote Hercegovine znali su i od ranije, ali su ovoga puta odlučili da kao muž i žena upoznaju još bolje ovo podneblje i posjete preporučene objekte i spomenike kulture u Trebinju i Dubrovniku.

Srpskog princa i princezu ekipa portala TrebinjeLive.info pronašla je u restoranu "Izvor" na Ivanici, poznatijem kao "kod Andrića". Uz prvu jutarnju kafu sa dragim gostima postalo nam je jasno da je Đorđe, pored što je po tituli princ, u stvarnom životu i duši običan čovjek.

princ djordje i felon ivanica

Unuk kralja Aleksandra Ujedinitelja i praunuk kralja Petra Prvog oslobodioca po izgledu liči na svoje pretke - visok, odlučan, pun simpatija prema svom narodu, ali i željan da zna istoriju ovog dijela srpskog nacionalnog korpusa.

Ne zanima ga politika, a još manje kruna. Teoretski može da bude kralj i Engleske i Srbije, jer se nalazim na listama nasljednika i britanske i srpske krune, ali, kako priznaje, najbolje se osjeća kao običan čovjek.

Geni su čudo, rekli bi ljudi, ali da je tako potvrđuje upravo mladi srpski kraljević. Đorđe je sin princa Tomislava Karađorđevića, jednog od najomiljenijih članova kraljevske srpske dinastije, koji je preminuo 2000. godine.

Princ Djordje Karadjordjevic medeni mjesec

"Bio sam na Ivanici još kao mali. Baš je lepo. Smešteni smo kod našeg prijatelja. More nam je nadomak ruke, ali je problem granica gde mora da se čeka baš dugo", kaže Đorđe.

Posjetili su i Trebinje. Oduševljeni su centrom grada i čuvenom vinarijom "Vukoje". Voljeli bi da ponovo dođu u ovaj kraj i da ostanu duže, kako bi posjetili sve ono o čemu su do sada imali priliku da samo slušaju.

Upoznati su i sa vezom kraljevske dinastije i Hercegovine. Nije zaboravio, poručuje Đorđe, ni svoje korijene, pa je posjeta srpskim zemljama uvijek ispred bilo čega drugog.

Da je u Trebinju i Hercegovini lijepo, slaže se i njegova supruga englesko-škotskog porijekla - Felon, sa kojom je Đorđe, poštujući srpske običaje i tradiciju, prije sedam dana svoju ljubav ovjekovječio crkvenim vjenčanjem u porodičnoj zadužbini, pred više desetina zvanica.

felon karadjordjevic

Vjenčanje na Oplencu predstavlja simboličan čin sklapanja braka Đorđa i Felon, s obzirom na to da je intimno građansko vjenčanje održano prošle godine u Škotskoj, čime je krunisana njihova dvogodišnja veza za koju kažu da je počela ljubavlju na prvi pogled.

"Naše srce je ovde - u Republici Srpskoj, Srbiji, uopšte na Balkanu. Možemo da radimo u Engleskoj, ali nam je ovde mnogo lepše, pa zato u Srbiji i živimo", poručuje Đorđe, dodajući da konstantno unapređuje govor srpskog jezika i pisanje srpske ćirilice.

Sa vjenčanja posebno pamte narodno kolo, za koje su svakodnevno vježbali, kao i ostale običaje, kako bi u potpunosti ispoštovali našu tradiciju.

princ djordje karadjordjevic

Pohvalio nam se da je nedavno u Pančevu, sa svojim prijateljem Jovicom, otvorio firmu za proizvodnju piva, po engleskoj recepturi, za koje već sada vlada veliko interesovanje.

"Voleo bih da se bavim i nekretninama i da proširim biznis koji sam započeo", navodi za kraj razgovora princ Đorđe, obećavajući nam da će ponovo doći.

Mještanin Ivanice Aleksandar Milićević kaže da su Karađorđevići njega i njegove komšije za kratko vrijeme oduševili dobrotom, skromnošću i srdačnošću.

Svi su ih prihvatili i svima je drago što su gosti ovog malog mjesta, govori ponosno Milićević.

princ djordje karadjordjevic i supruga felon ivanica trebinje

princ Aleksandar Milićević, princ Đorđe, princeza Felon i novinar Ratomir Mijanović