U Dučićevoj ulici u Trebinju danas je otvorena „Hercegovačka kuća“, u kojoj će poljoprivrednici moći da izlažu i prodaju tradicionalne hercegovačke proizvode i prerađevine, a otvaranje je najavljeno i u Banjaluci i Beogradu.

hercegovacka kuca trebinje (1)

Objekat površine 60 kvadratnih metara, smješten je na atraktivnoj lokaciji u centru grada, a u njemu će moći da se trguje od 7.00 do 22.00 časa, odnosno i u vremenu kada trebinjska pijaca ne radi.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da je u objekat uloženo 45.000 KM i da je u njemu izloženo više od 260 proizvoda, autentičnih za hercegovačko podneblje.

„Cilj nam je da promovišemo naše domaće proizvođače iz Hercegovine i nijedan artikal ovdje neće moći da bude izložen ukoliko ne prođe određene, potrebne analize“, rekao je Petrović.

hercegovacka kuca trebinje (1)

On je istakao da ovaj objekat neće ugroziti ničije prihode i da će samo biti dodatni tursistički sadržaj za ljude koji posjete Trebinje i koji žele da kupe domaće proizvode hercegovačkih domaćina.

Direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina je rekao da će se u „Hercegovačkoj kući“ prodavati svi tradicionalni proizvodi po kojima je Hercegovina prepoznatljiva – sir, med, vino, kao i prerađevine od ljekovitog bilja.

„Svi oni koji imaju nešto da ponude mogu da dođu u 'Hercegovačku kuću' i tu će imati sigurno mjesto za svoje artikle“, rekao je Dutina.

hercegovacka kuca trebinje (1)

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije je blagoslovio trpezu ističući da se raduje što se u Trebinju svaki dan dešava nešto novo i lijepo.

Hercegovačkom kućom upravljaće Agrarni fond, koji je za ovu ideju dobio punu podršku Gradske uprave.

hercegovacka kuca trebinje (1) hercegovacka kuca trebinje (1) hercegovacka kuca trebinje (1)