Zvanična nauka smatra da je život nastao u vodi. Ali koja životinja je umhesto mrešćenja prva počela da seksualno opšti ? I to je konačno otkriveno.

seks zivotinje

Ribe iz porodice Placodermi, koje su živjele prije 385 miliona godina u Škotskoj, bile su prva bića koja su upražnjavala seksualni odnos umjesto mrešćenja.

Microbrachius, dugačak oko osam centimetara, živio je u jezerima u Škotskoj, Estoniji i Kini.

seks zivotinje svijet Fosilni ostatak ribe Microbrachius

Naučnici su  otkrili, pomoću fosilnih ostataka ribe Microbrachius dicki, da su imali koštane genitalije u obliku slova L kojima su spermu unosili u ženke. To znači da je polni organ Microbrachius dicki - a bio preteča penisa.

seks zivotinje

Ženke su imale dvije pločice kojima je držala muški polni organ tokom parenja.

Ova ribica predstavlja dosad najstariju vrstu koja je za reprodukciju praktikovala efikasnije, unutrašnje oplođenje, te se može slobodno reći da je "izmislila seks". To otkriće pokazuje da su nam u nasljeđe ostavili i "intimni čin polnog odnosa".

seks zivotinje

Za ove ribe se nekad vjerovalo da su bile slijepo crijevo u evoluciji, bez živih rođaka. Nedavna istraživanja pokazala su da je naša evolucija duboko ukorijenjena u njima i da mnoga od obilježja koje imamo poput usta, zubi ili polnih udova potiču od te vrste riba.

Mužjak i ženka su se za vreme parenja čvrsto držali za "ruke".

Naime, naziv Microbrachius dicki znači "male ruke", a odnosi se na dvije koščate izrasline koje su ove ribe posjedovale.

Pošto su davno izumrle, video je naravno animacija.