Iako su mu 73 godine, Vojislav Prelević Vojo iz Trebinja, zajedno ruku pod ruku s mnogo mlađim članovima Planinarskog društva “Vučji zub”, osvaja mnoge planinske vrhove, ali i biciklom prelazi stotine kilometara širom regiona.

vojislav prelevic

Prema Vojovim riječima, u ”točkovima” ima više od 60.000 pređenih kilometara, a biciklizmom se počeo baviti od svoje četrdesete godine.

Svestrani Trebinjac

"Prije vožnje bicikla bavio sam se drugim sportovima, poput plivanja, vaterpola i rukometa, a tada sam bicikl vozio za svoju dušu u pauzama između treninga", objašnjava Prelević.

Dodaje da je najveći izazov predstavljala vožnja biciklima do Beograda, koja je uključivala i noćnu vožnju.

"S dvojicom prijatelja, Markom Ukropinom i Igorom Škerom, najdalje sam vozio do Svete gore, i to tri puta, zatim ture po prostorima bivše Jugoslavije. Iz cuga, bez predaha, najduže smo vozili od Trebinja do Beograda. Ova vožnja uključivala je i noćnu vožnju, dakle bez spavanja", ističe Prelević.

Navodi da ga često ljudi čudno gledaju kada ga sretnu na biciklu, s obzirom na njegove 73 godine.

Sakupljač trava

Ovaj zaljubljenik u prirodu kaže da voli i pješačiti po vrletima oko Trebinja i zajedno sa svojim prijateljem Fahrudinom Erkočevićem Dinom sakuplja ljekovite trave, onako za svoju dušu i čaj koji će da grije u zimskim danima.

Kada nije na nekoj od svojih tura vožnji bicikla, pješačenja ili planinarenja, Vojo vrijeme provodi s unucima Simonom, Jelenom i Nikolom koje, kako kaže, uči da vole prirodu, planinu i vožnju biciklom, piše Avaz.