Vjekoslav Vjeko Kramer, omiljeno lice mnogih domaćica i voditelj "lajfstajl" magazina "Domaće je domaće" i kulinarskog šoua "Lonci i poklopci" na televiziji "OBN", već nekoliko dana sa svojom ekipom snima novu emisiju na području Trebinja i Hercegovine.

vjeko kramar trebinje obn

U našem gradu će ostati sedam dana, a do sada je snimao u Bileći "Cicvarijadu", u Žakovu biciklističku trku "Za sirac sira" i porodicu Brkan iz sela Slavogostići koja se bavi proizvodnjom sira, a snimiće i gazdinstvo Šišić u selu Do u Popovom polju.

Predstaviće i Trebinjca Dražena Milića, jer, kako kaže u razgovoru za TrebinjeLive.info, traži umjetnike koji imaju originalne radove, što je prepoznao u umjetninama našeg sugrađanina.

Za njega je ovaj dio istočne Hercegovine prelijep i prepoznatljiv po mirisu, jer ovdje, kako priznaje, kad se dođe iz unutrašnjosti mnogo ljepše miriše nego na moru, a posebno su mu dragi domaći proizvodi poput rakije loze, vina, sireva, prijesnaca.

Trebinje u sebi, kaže Vjeko, ima ono za šta se svojevremeno zalagao Jovan Dučić - da bude multikulturalni, svjetski i evropski grad.

"Da me neko prvi put spusti u Trebinje, i da me pita gdje sam - nisam siguran da li bih vaš grad smjestio u Grčku ili u BiH", kaže Vjeko.

Za njega je vino jedan od glavnih brendova Trebinja, posebno vinarije poput podruma "Vukoje" i "Tvrdoš", a uz njih je veoma zanimljivo da, maltene, svaka porodica proizvodi svoje vino i rakiju, koje domaćini uvijek ističu i naglašavaju njihov kvalitet i specifičnost.

Snimci iz Trebinja, koje uveliko priprema, biće emitovani u okviru emisije "Domaće je domaće" na OBN televiziji.