U Žakovu je održana 6. biciklistička trka "Za sirac sira" zajedničkom pobjedom Harisa Hrustanovića iz Zenice i Ivana Deronje iz Livna, koji su zajedno prošli kroz cilj u konkurenciji 26 biciklista - seniora.

biciklisticka trka za sirac sira (1)

Pobjednici kažu da je bilo vrlo zanimljivo na današnjoj biciklističkoj trci, kao i da su prvi utisti više nego pozitivni.

"Došli smo da promovišemo biciklizam u Hercegovini i bilo nam je baš lijepo", rekao je Deronja, a sa njim se složio i Haris Hrustanović koji je rekao da su staza i trka bili veoma zanimljivi i da im je drago što su u Žakovu imali priliku da pokažu svoje sposovnosti na dvotočkašu.

Drugo mjesto osvojio je Miloš Bodiroga iz Trebinja, a treće Luka Vila iz Mostara.

Radoslav Tešanović iz Trebinja pobjednik je u konkurenciji od 12 do 15 godina. On nije krio zadovoljstvo zbog osvojenog prvog mjesta, a, kako je rekao, svakodnevno se druži sa svojim dvotočkašem.

biciklisticka trka za sirac sira (1)

"Trka nije predstavljala veliki napor za mene. Drago mi je što već pet godina postoji trka i pohvaljujem organizatore na dobroj organizaciji", rekao je Tešanović, član Biciklističkog kluba "Leotar".

U ženskoj juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Kristina Gudelj, dok je Đorđe Đurić pobjednik u konkurenciji do 12 godina.

biciklisticka trka za sirac sira (1)

biciklisticka trka za sirac sira (1)

Najbržim biciklistima dodijeljena je glavna nagrada - sir, kao i pehari, medalje i diplome.

Mićo Milošević, ispred Planinarskog društva "Vučji zub", koje je organizovalo trku, rekao je da je zadovoljan brojem prijavljenih kandidata, kao i samom trkom koja je bila veoma interesantna.

"Momci koji su došli iz Mostara bili su dominantni i zasluženo su pobijedili", kazao je Milošević, dodajući da iz godine u godinu sve više učesnika se prijavljuje da se takmiči u ovoj trci.

Najstariji takmičar bio je Vojislav Prelević /73/, a najmlađi Dragan Odavić 2009. godište.

biciklisticka trka za sirac sira (2)

Biciklističku trku podržao je i "Slou fud" koji promoviše lokalne autentične proizvode kao što su grah poljak, sladunac, sok od višnje, žalfije i zove.

Svake godine, pa i ove, mještani sela Žakovo dočekali su bicikliste. Među njima je bio i Jovo Mićić, koji je kazao da ova trka znači mnogo ne samo za njihovo selo, već i za cijelo Trebinje, jer je biciklizam, uz plivanje, jedan od najzdravijih sportova.

jovo micic

"Ovom manifestacijom oživi i selo. Svaki mještanin dočeka takmičara, nekoga ponude priganicom, nekoga sokom, a poneko popije i čašicu rakije", rekao je Mićić.