Planinarsko društvo /PD/ "Vučji zub" poziva sve bicikliste, ljubitelje sporta, fotografije, prirode i zdravog života da 18. juna 2017. godine dođu na 6. biciklističku trku „Za sirac sira“.

za sirac sira trebinje zakovo 2017 najava

Trka će se održati u selu Žakovo, koje se nalazi 25 km od Trebinja prema Mostaru.

Zvanični start trke je u 10.00 sati, a takmičari su obavezni da budu na startu sat ranije kako bi odvezli probni krug stazom (ukoliko to nisu ranije učinili).

Radi se o veoma atraktivnoj trci brdskim biciklima (MTB). Interesantna ruta polazi makadamskim putem, a zatim uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva. Dužina staze je 4.141 metara.

Staza je dosta ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu (kaciga i rukavice).

Staza će biti propisno označena. Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati.

Učesnici trke će biti podijeljeni u tri kategorije:

1. Djeca (do 12. godina)

2. Juniori (12-15. godina, muška i ženska kategorija)

3. Elite (15+ godina, muška i ženska kategorija)

4. Rekreativci (za one koji žele neobavezno preći cijelu stazu)

Nagrada za najbolje bicikliste je kao što naziv trke kaže – „Sirac sira“, dakle autentični hercegovački sir, uz trofej za uspomenu.

Radi bolje organizacije molimo sve zainteresovane takmičare i rekreativce koji će voziti trku da se prijave porukom na telefon +38765/753-896 (Igor) ili na imejl: vucji.zub@gmail.com - navesti ime i prezime, godine starosti i grupu.

Prijave su moguće i neposredno prije početka trke kod organizatora.

Takmičari mlađi od 18 godina dužni su da preuzmu formular o saglasnosti roditelja/ staratelja za njihovo učešće. Informacije gdje da preuzmu formular mogu dobiti na gore navedeni broj.

Takmičari stariji od 15 godina su dužni po preuzimanju startnog broja uplatiti kotizaciju za učešće u iznosu od 5,00 KM.