Obrazovni centar „Cerovac“ je i ove godine u saradnji sa Eko-centrom „Ušće“ organizovao jednodnevni izlet u prirodu za djecu uzrasta od I do V razreda.

cerovac 5

130 djece uzrasta od I do V razreda, iz Trebinja i Gacka, provelo je divan dan u prirodi , zajedno sa svojim profesorima i domaćinima izviđačima.

Sve aktivnosti su bile pažljivo isplanirane, a djeca su bila podijeljena u grupe prema uzrastu i nivou znanja engleskog jezika.

Izlet je počeo časom engleskog jezika na kome su, kroz istraživanje prirode i kampa, đaci Cerovca naučili mnogo novih riječi i izvježbali već savladano gradivo iz učionice.

cerovac 5

Poslije časa druženje je nastavljeno sportskim aktivnostima za koje je bila zadužena profesorica fizičkog vaspitanja. Djeca su uživala u košarci, rukometu, odbojci i stonom tenisu.

cerovac 5

Najinteresantnija igra dana bila je, ipak, „Potraga za blagom“ , čiji cilj je bio da uz pomoć zagonetki i QR kodova djeca pronađu sakrivene predmete, koje su profesori sakrili rano ujutro pre njihovog dolaska. Navijanju i bodrenju ekipa nije bilo kraja kao ni oduševljenju koje je nastupilo kad je posljednji predmet otkriven te podijeljeni slatkiši kao nagrada.

Nakon naporne potrage bilo je vrijeme za ručak, tradicionalni izviđački pasulj iz kotlića, salatu i voće.

cerovac 5

Posle kratkog predaha i odmora, aktivnosti su nastavljene, sada u organizaciji izviđača, koji su se potrudili da djeci predstave svoju organizaciju, objasne im šta to znači biti izviđač i kako u praksi, u šumi ili u prirodi iskoristiti znanja koja se uče na kampovima, kao što je vezivanje čvora, određivanje strane svijeta ili traženje pitke vode.

cerovac 5

Dan je protekao brzo i djeca puna lijepih utisaka, pomalo umorna ali veoma zadovoljna predveče vratila kućama.

Pogledajte sve fotografije na ovom LINKU.