Investitori koji su u protekla dva dana boravili u Trebinju na Investicionoj konferenciji, istakli su zadovoljstvo kapacitetima i potencijalima našeg grada, te iskazali spremnost da ulažu u sektore na kojima počiva trebinjska privreda, rekao je na završnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

luka petrovic mirko curic

On je kazao da je tim koji je u proteklih nekoliko mjeseci pripremao Investicionu konferenciju, došao do zaključka da je izvršena promocija svih vrijednosti grada Trebinja na kvalitetan način sa kvalitetnim moderatorima i prezentatorima, kao i prilozima u štampanom i video materijalu.

"Investitori su iskazali interes za novim zonama širenja grada Trebinja i to u ekonomskoj i poslovnoj zoni 'Novo Trebinje' i 'Volujac'. Prepoznali su svoju šansu da započnu biznis i ostvare profit na teritoriji grada Trebinja", rekao je Petrović.

Jedan od zaključaka konferencije, dodao je Petrović, jeste i to da su investitori izrazili namjeru ulaganja i napisali pisma namjere za ulaganje u grad Trebinje u oblasti poljoprivrede, fabrika dječije hrane, tekstilne industrije, fabrike medicinske opreme, fabrike boja i lakova, izgradnje benzinskih stanica, dva hotela i filmskog centra..

"Ovi investitori će u narednih mjesec dana dobiti odgovore na svoje upite i njihova pisma namjera, o čemu ćemo naknadno saopštavati rezultate", naveo je gradonačelnik Trebinja.

Petrović se zahvalio svim organizatorima, suorganizatorima, sponzorima, gostima i medijima koji su pomogli da se Investiciona konferencija održi.

On je dodao da se osjetila potreba za kontinuiranim organizovanjem ovakvih skupova, te da će na sljedećem skupu, koji će biti u ovoj ili sličnoj formi, sagledati vrijednost ovog događaja.

"Moram da naglasim da smo pozvani u posjete mnogih zemalja i institucija i šire nego u regionu, tako da ćemo posjetiti njih i upoznati procese njihovog rada kako bi unaprijedili i procese rada Trebinja i Hercegovine", napomenuo je Petrović.

Konferenciji za novinare prethodila je posljednja, četvrta, panel diskusija o temi "Zakonodavno-pravne" pogodnosti ulaganja u realna radna mjesta, sa posebnim osvrtom na prekograničnu saradnju na tromeđi tri države.