Investiciona konferencija – Širok spektar mogućnosti za investiranje u turizam

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 26. 05. 2017. - 20:33h

Završni dio prvog dana Investicione konferencije pripao je turizmu.

investiciona konferencija panel diskusija turizam

Na panelu posvećenom turizmu gostima konferencije predstavljeni su turistički potencijali Trebinja, te prezentovane ideje revitalizacije Starog grada, formiranja istraživačke stanice za mlade talente u objektu stare škole u Zgonjevu, te razvoja turističke destinacije Ubla.

„Sa geografskom pozicijom u zaleđu južnog Jadrana, 25 kilometara od obale, u trouglu gradova sa UNESKO-vom baštinom, ali i vlastitim prirodnim potencijalima i bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem – Trebinje ima izuzetne potencijale za razvoj turizma“, istakao je direktor Turističke organizacije grada Trebinja Marko Radić.

S obzirom na blizinu masiva Orjen, ovaj grad ne mora računati samo na turizam u ljetnjem periodu, jer su postavljeni idejni temelji razvoja zimskih kapaciteta na izletištu Ubla.

investiciona konferencija panel diskusija turizam

„Planirane su aktivnosti uređenja i adaptacije ski staze i postavljanje ski lifta, nabavka sistema za vještačko osnježavanje, izgradnja jezera za akumulaciju vode, renoviranje planinarskog doma i sanacija pristupnih puteva“ , pojasnio je Radić.

On je dodao da Trebinje postaje prepoznatljivo i po gastro ponudi sa autentičnim okusima i mirisma Hercegovine, te da posebnu ekspanziju na ovom polju posljednjih godina doživljavaju vinski podrumi.

Prezentujući osnovni idejni koncept revitalizacije Starog grada, arhitekta Ninoslav Ilić rekao je da poseban akcenat pri budućem arhitektonskom osmišljavanju mora biti na segmentu Kastela koji izlazi na rijeku, aktiviranju vodenog kanala-hendeka oko bedema te naglašavanju duha Mediterana – oživljavanjem uskih ulica i pjaceta.

investiciona konferencija panel diskusija turizam

„Poseban akcenat mora biti na segmentu hendeka, čime bi Trebinje postalo jedini grad u širem okruženju u čiji se centar može ući i vodenim putem“, kaže Ilić.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja dr Dragoslav Banjak predstavio je projekat formiranja Naučno-istraživačke stanice za mlade talente u Trebinju, za što bi se iskoristio objekat stare škole u Zgonjevu.

investiciona konferencija panel diskusija turizam

„To bi bio centar po uzoru na Petnicu kod Valjeva, koji je i danas rijetkost na području bivše Jugoslavije“, dodao je Banjak.

Na sutrašnjem programu je panel Zakonodavno-pravne pogodnosti na kome će panelisti prezentovati sve olakšice koje Grad Trebinje pruža potencijalnim investitorima.

Komentari

Trla baba lan

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja