Iskustvo iz Sirije pokazuje potrebu za ponovnim naoružavanjem vojske radi zaštite ruskih teritorija na zapadu, jugozapadu i na Arktiku, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Vladimir Putin

On je na sastanku sa predstavnicima ruskog Ministarstva odbrane, kao i sa predstavnicima kompleksa vojnotehničkih preduzeća rekao da je Rusiji potreban detaljniji pristup naoružavanju vojske.

Komentarišući realizaciju projekta ponovnog naoružavanja vojske, koji je započet 2011. godine, a čija je realizacija planirana do 2020. godine, ruski predsjednik je rekao da je Rusija prošle godine dobila 5.600 novih modela oružja, kao i 3.000 modela vojne i specijalne opreme koji su ili popravljeni ili modernizovani.

Putin je dodao da snabdijevanje Oružanih snaga u Rusiji ove godine mora da bude povećano za 62 odsto, prenosi "Sputnjik".

Zamjenik komandanta Vazduhoplovnih snaga Rusije poručnik Viktor Gumeni je ranije izjavio da je planirano da se snabdijevanje vojske oružjem, opremom za vazdušnu odbranu, kao i radio-tehničkim sredstvima poveća za 70 odsto do početka 2018. godine.