Na današnjem završnom turniru prve DFA mini lige u Sarajevu, odigrane su utakmice koje su donijele prvake Mini DFA lige na nivou BiH.

dfa liga finale (2)

Utakmice su igrane po ligaškom sistemu i nakon sto je odigrano "svako sa svakim" Leotar je u selekciji 2005. osvojio visoko drugo mjesto sa samo jednim porazom od ekipe "Blagaja", koja je ujedno i prvak u ovom godištu.

Trećeplasirana je ostala ekipa "Sarajevo".

Leotar 2006. i 2007. su osvojile treće mjesto u svojoj kategoriji, kao i ekipa Leostarsa 2008, dok je bez medalja i pehara ostala samo ekipa Leostars 2009.

Prvaci su uz Blagaj u 2005. godistu, u 2006. Sarajevo, dok je druga ekipa Romari iz Viteza. U 2007. prva je ekipa Zrinjskog, drugoplasirana je ekipa Academice iz Sarajeva, dok je 2008. Bsk iz Banjaluke prvak, a drugoplasirano Sarajevo.

U 2009. godištu prvi je Sporting iz Sarajeva, drugi je Zrinjski, treći je Travnik.

Organizator je obezbjedio i pehare za najbolje strijelce i golmane za sve selekcije.

"Može se reći da su ekipe iz istočne Hercegovine veoma dobro predstavile svoju regiju. Posebno valja istaći organizaciju finalnog turnira, gdje je organizovano predivno druženje, upoznavanje i prigodan program", kaže koordinator Semjon Milošević.

On je istakao da je ovo prva godina i da je ona, obično, najteža, te da slijedi analiza učinjenog i sugestije i inovacije za sljedeću sezonu kako bi ovaj projekat rastao i poboljšavao kvalitet fudbala u mlađim selekcijama u BiH.

"Ovo je bilo jedno super iskustvo kako za djecu, tako i za sve one koji su direktno ili indirektno učestvovali u projektu, medijskim pokroviteljima, ljudima koji su nam bili na usluzi, kao i pravnim subjektima koji su bili uz nas", zaključio je Milošević.

dfa liga finale (2) dfa liga finale (2)

dfa liga (2) dfa liga (2)