Firma Vispero GmbH sa sjedištem u Bonnu vrši regrutaciju medicinskog kadra za posao u domovima ili u bolnicama i klinikama. Sarađujemo sa provjerenim klijentima koji vode računa o našim radnicima, podjednako kao što vode i o radnicima koji imaju njemačko državljanstvo.

tamara njemacki

Osnovni uslovi koje jedan kandidat treba da ispuni su sljedeći: - završena medicinska škola, smjer opšti ili pedijatrijski. Dolaze u obzir i prekvalifikacije, ali NE i završeni kursevi za njegovatelje (!) - položen državni ispit - znanje njemačkog jezika na nivou B1 (nama nije potreban certifikat, potreban je kasnije za Ambasadu).

Što se tiče nivoa njemačkog jezika- on treba da bude, dakle- sposobnost komunikacije sa budućim poslodavcem na teme koje obuhvataju posao njege i sposobnost kvalitetnog predstavljanja (porijeklo, školovanje, iskustvo u poslu, porodično stanje...).

Odabir kandidata po gore navedenim uslovima: provjera znanja jezika i proslijeđivanje podataka o kandidatu (Europass Lebenslauf) je u nadležnosti gospođe, prof. njemačkog jezika Tamare Tomović. Poslije prijave, kandidat se poziva na razgovor.

Ukoliko je u pitanju kandidat sa višegodišnjim iskustvom rada u bolnici na odjeljenjima interno, hirurgija, neuro ili bilo koja vrsta intenzivne njege, on se poziva na razgovor za zapošljavanje u nekoj od klinika. Ako je u pitanju kandidat bez iskustva, poziva se na razgovor za zapošljavanje u domu.

Moram da napomenem da je našim klijentima veoma stalo da budući zaposlenici izvrše nostrifikaciju svoje diplome u Njemačkoj i u tome ih podržavaju i finansijski i moralno.

Naravno, podrška se odnosi i na usavršavanje jezika, ako je to potrebno.

I na kraju, najvažnija stvar u ovom procesu bi bila da kandidati ni u jednom momentu ne plaćaju nama niti bilo kome nikakvu naknadu za posredovanje pri zapošljavanju.

Za sva Vaša pitanja ili informacije koje želite da dobijete, stojimo Vam na raspolaganju!

Možete nas kontaktirati na br.mob. 065/603-717 ili putem mail adrese: tamara_tomovic@yahoo.com.

tamara njemacki