Filip Radović, golman KMF "Leotar Ocean Link" najmlađi je član futsal reprezentacije BiH U-21, a kolika je njegova ljubav prema ovom sportu najbolje govori činjenica da na treninge i utakmice u Trebinju dolazi iz rodne Bileće.

filip radovic

Njegov otac Željko branio je u KMF "Leotar" i Filip je još kao mali poželio da nastavi tradiciju. Upravo golman je, kaže mladi Radović, drugačiji od ostatka ekipe, jer snosi najveću odgovornost i on jedini ne smije da pogriješi.

"Od kada se bavim fudbalom bio sam na golu i nijednu drugu poziciju nisam igrao, jer me samo to privlačilo. Trenirao sam trinaest godina 'veliki' fudbal, ali sam se odlučio za futsal jer sam u zadnje dvije godine vidio da je taj sport za mene", kaže Filip u razgovoru za TrebinjeLive.info.

Da zaigra futsal predložio mu je i otac. Vrlo brzo mu se svidjela igra na dva gola, a sada ga ona, kako priznaje, čini srećnim i zadovoljnim.

Zadovoljio je očekivanja u KMF "Leotar", gdje je debitovao protiv ekipe "Salinasa" prošle godine u oktobru i u prvoj utakmici uspio je da sačuva mrežu.

Budući da je najmlađi u Leotaru, u debiju je, kako priznaje, imao strah u slučaju ako pogriješi - kako će to da izgleda, ipak, savjeti oca i trenera opustili su ga i dodatno motivisali pred izlazak na teren.

"Kazali su mi da se ničega ne trebam plašiti bez obzira na eventualne greške. To mi je pomoglo i imao sam debi iz snova jer nisam primio gol, što se rijetko dešava u futsalu", kaže Filip, dodajući da njegovoj sreći poslije prvog meča nije bilo kraja.

Samo poslije dvije prvenstvene utakmice, dobio je poziv da igra za selekciju BiH U-21. Priznaje da nije očekivao poziv, da o njemu čak nije ni razmišljao, ali se ipak iznenadio i rado zaigrao za selekciju svog uzrasta.

"U Zenici su bila tri golmana i svako je dobio svoju šansu. Branio sam jedno poluvrijeme na utakmici protiv Francuske. Zadovoljan sam, kao i selektor Boro Matan", rekao je Filip, dodajući da mu je drago što je učestvovao u pobjedama protiv Francuske 7:1 i 4:2.

A da u Zenici zablista u punom sjaju pobrinuo se trebinjski trio - Mitar Vukanović, Srđan Sulaver i Dragan Spaić.

"Kad sam krenuo u Zenicu nisam očekivao da ću odmah dobiti šansu kao najmlađi, ali sam radio na treninzima, dao sam svoj maksimum i trener mi je ukazao šansu i mnogo mu hvala na tome", navodi Filip.

Rad i trud se uvijek isplate, a kad se uz to još doda i ljubav prema futsalu, uspjeh je zagarantovan. Sve ovo dodatno je motivisalo Filipa Radovića da u Trebinje iz Bileće dolazi na svaki trening i utakmicu svog kluba. A u svemu tome pomaže mu djed, koji ga redovno dovozi u grad podno Leotara.

Upravo djed i otac Željko najvjerniji su Filipovi navijači u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Filip je učenik četvrtog razreda Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" u Bileći. Pored toga što je dobar sportista, on je i odličan učenik.

Želja mu je da upiše Vojnu akademiju. Fizički je spreman, uz to i odličan učenik, tako da sebe vidi u tom poslu.