Stomačne nelagode zaista mogu izazvati velike neprijatnosti. Brzo živimo i jedemo, a nadimanje je problem velikog broja ljudi današnjice.

stomak

Srećom, ove probleme možemo riješiti i prirodnim putem bez uzimanja lijekova.

Unosom ove hrane možete pomoći svom stomaku i zaboraviti na grčeve, nadimanje i druge probleme.

Pepermint

Čaj sa ovim sastojkom posle jela smanjiće spazam i grčeve u stomaku. On će takođe ublažiti nadimanje i osjećaj pretjerane sitosti, a ubrzo ćete osjetiti olakšanje.

Đumbir

Ova biljka je jedan od najboljih lijekova za mučninu. Odličan je protiv jutarnje muke i gorušice. On pomaže protiv svih upala, a od njega takođe možete kuvati čaj.

Artičoka

Ova biljka odlična je za varenje, oslobađa gorušicu i spriječava fermentaciju koja izaziva gasove i nadutost. Njeni listovi se koriste za gorka pića, dok se sama srž koristi kao alternativa ne tako lošeg ukusa. Savjetuje se da ih jedete sa maslinovim uljem ili jabukovim sirćetom.

Jabukovo sirće

Brojne su prednosti jabukovog sirćeta, a veoma je djelotvorno u rješavanju problema s varenjem i kiselinom. Sirće zatvara otvor u dnu grla usmjeravajući time kiselinu u pravom smjeru. Fermentisana hrana je puna zdravih bakterija koje vaš stomak dovode u balans.

Brestov prah

Nećete ga lako naći ali će vam veoma pomoći u borbi protiv nadutosti. Ovaj prah često se koristi i kao alternativa laksativima. Njegova vlakna će umiriti vaš stomak i vratiće redovne crijevne navike.

Cikorija

Ona povećava proizvodnju probavnih enzima i pomaže pri varenju. Salata sa cikorijom će učiniti da vaš stomak bude opušten i da se riješite svakodnevnih neprijatnosti nadimanja.