Najbolju ponudu za izgradnju zatvorenog bazena u Trebinju dala je grupa ponuđača - Integral inženjering iz Laktaša, Integra inženjering d.o.o. iz Doboja i Herc gradnja iz Trebinja, čija je vrijednost oko 10.200.000 KM.

zatvoreni bazen

Ugovorom o izgradnji zatvorenog bazena, koji je potpisan između Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ kao investitora objekta i grupe izvođača, predviđeno je da prvi kupači u ovom objektu zaplivaju već sredinom 2018. godine.

Bazen će se graditi na osnovu ranijih građevinskih dozvola neposredno uz postojeći otvoreni olimpijski bazen „Banje“, a u okviru sportskog kompleksa Abazovina.

Imaće olimpijske dimenzije 50×25 metara, kao i mali pomoćni bazen, a biće izgrađen iz vlastitih sredstava HET-a.

Na zatvoreni plivački bazen u Trebinju se čeka već decenijama, naročito zbog Plivačkog kluba „Leotar“, čiji članovi posljednjih godina bilježe znatne uspjehe na takmičenjima, a u zimskom periodu odlaze na treninge u susjedni Herceg-Novi ili Dubrovnik.

Uz bazen, kako je projektom predviđeno, trebali bi da se grade i turistički sadržaji sa smještajnim kapacitetima, što će, kako je ranije najavljeno, biti realizovano kroz javno-privatno partnerstvo.