Efikasni i laki za pripremanje, prirodni lijekovi protiv bolova u leđima koji će vam sigurno biti od pomoći.

bol u ledjima

Česti su problemi sa bolovima u kičmi i često smno nemoćni i ne možemo sebi da pomognemo.

Međutim, postoje i raznorazni prirodni lijekovi koji ublažuju, pa čak i u potpunosti otklanjaju bolove ove vrste, a laki su za pripremu i upotrebu.

Glina

Jedan od najboljih prirodnih lijekova koji ublažavaju bolove u leđima je Glina. Glina odlično utiče i na bolove u zglobovima. U medicini takođe prihvataju glinu kao veliku pomoć pri mnogim bolovima.

Ona je veoma bogata mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom. Poznata i efikasna u otklanjanju boli glina je već vijekovima unazad.

Kako se priprema

Da bi se nanijela kao oblog potrebno je umjesiti je kao hljeb sa sirćetom i malo vode. U to sve dodaje se malo koprive samljevene ili sitno iskidane. Tako pripremljena smjesa stavlja se u najlon, mada i krpa može poslužiti.

Bolno mjesto se najprije premaže maslinovim uljem, a zatim se stavlja pripremljeni oblog. Ovaj postupak potrebno je primjenjivati sedam dana za redom kako bi bol u potpunosti nestao.

Smokve, suve šljive i kajsije

Od smokvi, kajsija i šljiva se može napraviti veoma zdrav i nadasve ukusan čaj, koji će takođe biti od velike pomoći kod bolova u kičmi.

Smokve, šljive i kajsije u sušenom obliku veoma pospješuju regenerisanje tkiva, koje kičmu čine jačom i čvršćom.

Ukoliko se od pomenutih voćki napravi i čaj koji će se redovno svako veče konzumirati, pršljanovi će vremenom samo doći na svoja prirodna mesta, bez raznoraznih terapija.

Kako se priprema

Kada se napravi čaj od 5 suvih šljiva, 1 suve smokve i 1 suve kajsije dobiće se jedan odličan prirodni lijek, koji će biti više nego efikasan za bolove u kičmi.

Potrebno je navedeni broj voćki potopiti u vodu dok ne proključaju, zatim prekriti i ostaviti da odstoji dva sata. Nakon toga procijediti i uživati u ovom zdravom napitku.