U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti umjereno oblačno i prohladno vrijeme sa sunčanim intervalima, a popodne se očekuje novo naoblačenje koje će donijeti padavine.

Zima

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do pet stepeni Celzijusovih.

Jutros je hladno i promjenljivo oblačno sa umjerenim i jakim mrazom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće malo do umjereno oblačno, uz postepeno novo jače naoblačenje sa sjevera.

Prema večeri i tokom noći očekuju se slabe padavine - na sjeveroistoku slaba kiša ili kiša koja ledi pri tlu, a u ostalim predjelima slab snijeg. Na jugu će biti uglavnom suvo sa slabom kišom ponegdje.

Duvaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Kupres minus 16, Drvar minus 15, Livno minus 14, Sokolac minus 13, Banjaluka i Bijeljina munus 10, Sanski Most minus devet, Bihać i Bugojno minus osam, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Jajce, Sarajevo i Srebrenica minus sedam, Gradačac, Tuzla i Zenica minus šest, Doboj i Zvornik minus četiri, Višegrad minus dva, Bileća jedan, Mostar dva, Trebinje tri i Neum četiri stepena Celzijusova.

Visina snijega u 7.00 časova: Bjelašnica 35 centimetara, Čemerno 29, Ivan-sedlo 24, Kalinovik i Kupres 20, Sarajevo i Gacko 18, Mrkonjić Grad 15, Han Pijesak 14, Foča 11, Sokolac 10, Doboj devet, Bijeljina i Banjaluka osam centimetara.