U BiH danas hladno ujutro, tokom dana uz sunčano vrijeme i malu dnevnu oblačnost, te dalji blagi porast dnevne temperature.

Vrijeme

Prema večeri naoblačenje, a u prvom dijelu noći na ponedjeljak kiša, a do jutra snijeg. Ujutro hladno uz umjeren do jak mraz u većini krajeva. Biće pretežno vedro, mjestimično ponegdje umjereno oblačno, a u kotlinskim predjelima lokalno s maglom.

Tokom dana sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost. Biće manje hladno vrijeme, s daljim porastom dnevne temperature.

Poslijepodne postepeno naoblačenje na jugozapadu i zapadu, gdje će ponegdje biti s prvim kapima kiše, da bi uveče i prema noći bila slaba i mjestimična.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a u planinama na zapadu i pojačan.

Najviša dnevna temperatura vazduha od  5°C do 10°C, na istoku i od 3°C, u višim predjelima od 0°C.

U noći na utorak na zapadu, sjeveru i jugu kiša, a na planinama na jugozapadu i istoku sa slabim, mjestimičnim snijegom.

U drugom dijelu noći na zapadu i sjeveru kiša prelazi u snijeg, koji će se intenzivirati prema jutru,  uz formiranje sniježog pokrivača, u nižim predjelima od 5 cm a prema višim predjelima i 10cm, tokom prijepodneva  u brdovitim predjelima i na planinama oko 20cm  ponegdje i više.