Pokušaj da se izgubi bar nekoliko kilograma viška može da bude veoma naporan i demotivišući zadatak, posebno u vrijeme praznika, kad se čini da nas poslastice mame iz svakog kutka.

recept za mrsavljenje

Ali postoji i lakši način da postignete svoj cilj i uživate bez pretjeranog ograničavanja, tvrde nutricionisti.

Naime, ključno je ubrzati metabolizam, kako bi se povećala potrošnja kalorija, ali i razgradnja masnoća. U tome pomaže ukusan napitak koji možete da napravite koristeći se namirnicama iz vaše kuhinje – potreban vam je samo med, limun i cimet.

Sva tri sastojka imaju blagotvorno delovanje na organizam, posebno u podsticanju probave i jačanju imuniteta.

Tri sastojka za 3 kilograma manje

Cimet se u tradicionalnoj medicini koristi već vijekovima, a poznato je da taj začin ima protivupalno dejstvo. Osim toga, sadrži obilje antioksidanata, koji umanjuju štetu nastalu od slobodnih radikala, izazvanu lošim životnim navikama i starenjem.

Cimet snižava i nivo holesterola.

Med ima antibakterijsko dejstvo, pa se od davnina smatra prirodnim lijekom i zdravom alternativom za šećer, dok limun podiže imunitet zahvaljujući vitaminu C.

Ali, glavni razlog zbog kojeg topli napitak od ova tri sastojka pomaže mršavljenju je njihova kombinacija.

Recept

Za pripremu napitka potrebna vam je jedna kašika meda, jedna kašika iscijeđenog soka od limuna i jedna kašika cimeta. Sve sastojke pomiješajte u šoljici tople, ali ne i vruće vode, i pijte jednom do dva puta na dan. Kroz dvije sedmice rezultati će biti vidljivi.