Ko danas nije pod stresom - bliži se kraj godine, svode se računi, a treba izbarati i novogodišnju modnu kombinaciju i mjesto za proslavu. Gdje god da se okrenemo stres je tu i moramo pronaći način da ga se riješimo.

stres metode

U Japanu svi znaju za posebnu tehniku koja oslobađa od stresa za pet minuta. Osim toga, postoje metode koje vas oslobađaju od briga, straha, ljutnje, tuge i koje vam vraćaju vjeru u sebe.

Zvuči sjajno i morate probati jer je vrlo jednostavno i efikasno!

Da biste u tijelu uskladili energiju života i da biste se oslobodili svega negativnog poslužite se sljedećom tehnikom:

Držite prst suprotnom rukom tako što ćete ga obuhvatiti svim prstima i palcem. Držite par minuta dok ne osjetite pulsiranje.

Svaki prst na ruci ima drugačije značenje i svaki vas oslobađa od različite stvari.

Mali prst vezan je samopoštovanje i samopouzdanje. Stimulišite ga kako biste imali više samopouzdanje i kako biste čvršće stajali na nogama.

Domali prst je vezan za tugu, depresiju i donošenje odluka. Stimulišite ga kako biste se osjećali bolje i raspoloženije.

Srednji prst je vezan za ljutnju. Stimulište ga kada želite da se oslobodite bijesa i smirite.

Kažiprst je vezan za strahove. Ukoliko ste stalno pod strahom stimulišite ovaj prst.

Palac je vezan za brige i uznemirenost. Da biste se oslobodili stresa i briga stimulišite ovaj prst.

Da biste potpuno smirili svoj um, poslužite se sljedećom tehnikom. Palcem suprotne ruke blago pritisnite sredinu šake i držite tako barem minut.

stres metode

Ukoliko svakodnevno budete upražnjavali ove jednostavne metode i blage masaže šake i prstiju sigurno ćete osjetiti boljitak.