U Katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju danas je svetu Božićnu misu služio don Ivo Šutalo koji je vjernicima poželio da im novorođeni Isus donese radost i blagostanje.

katolicki bozic trebinje

Čestitajući praznik Rođenja Isusa Hrista svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, don Ivo je istakao da je ovo najradosniji hrišćanski praznik koji treba da provedu u miru i ljubavi prema bližnjima.

"Zahvaljujemo Gospodu na svemu što nam je darovao kroz ovu godinu, pa makar nam se to ne sviđalo i ne odgovaralo. Dragom Bogu uvijek trebamo biti zahvalni za sve", rekao je don Ivo.

On je zahvalio NJegovom preosveštenstvu episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću što su prisustvovali Božićnoj misi.

"Iskreno im i od srca zahvaljujem na spremnosti za saradnju, posjete i dogovore, kako na vjersko-ekumenskom planu, tako i na kulturnom i svakom drugom. Neka im Gospod bude blagoslov i snaga ne samo kroz ove praznike, već u cijeloj godini, mandatu i životu", rekao je don Ivo i istakao da je prije nekoliko dana sa bivšim župnikom don Antom Luburićem posjetio vladiku Grigorija u Eparhijskom domu, nakon čega su bili i kod gradonačelnika.

Vladika Grigorije je svim vjernicima, koji Božić proslavljaju prema gregorijanskom kalendaru, čestitao Božić, Novu godinu, a don Ivi zaželio i sretan početak služenja Bogu i vjernicima.

katolicki bozic trebinje

"Da smo uvijek radosni kada smo sa vama i kad se zajedno molimo i slavimo Boga. Današnja poruka Duha svetoga kroz anđele i pastire je uvijek dobrodošla i uvijek nam krijepi srca, a to je poruka da na nebesima bude slava Bogu, a na zemlji mir i dobra volja među ljudima", rekao je vladika Grigorije.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je čestitajući Božić izrazio zadovoljstvo što se u miru i jedinstveno zajednički proslavljaju praznici.

"Želim da to tako bude i u budućim vremenima, jer samo tako možemo biti napredni i u Trebinju i u našim porodicama", naglasio je Petrović.