U svijetu, prije svega u Kini, u sve većem broju se grade stakleni mostovi za pješake, koji predstavljaju veliku turističku atrakciju.

stakleni most trebinje

Mi smo se malo igrali i pomoću "fotošopa" napravili kako bi to moglo da izgleda u Trebinju, preko rijeke Trebišnjice.

Nastavljamo sa prijedlozima kako da Trebinje učinimo ljepšim i interesantnijim ne samo za stanovnike Trebinja, nego i za turiste, kako bi ih zainteresovali da u što većem broju i što duže borave u našem gradu.

Naravno, ovaj prijedlog, kao i onaj za gondolu do Crkvine, možda nikada neće zaživjeti, ali želju i nadu da će naš grad jednog dana uspjeti da obezbijedi neophodna sredstva za ovu investiciju, ne treba gasiti.

Prijedlog je da se stakleni most nalazi od hotela "Leotar" do Starog grada. Sigurni smo da bi jedan takav most doprinio ljepoti, ali i dodatnoj atraktivnosti Trebinja od maja do oktobra.

Evo kako to rade u svijetu.

stakleni mostovi (1)

stakleni mostovi (1)

U Kini stakleni mostovi često premošćuju duboke klance, što kod nas ne bi bio slučaj. Da vas malo nasmijemo, pogledajte kako pojedninci prelaze preko njih.

Zamislite šetalište po Trebišnjici. Na našim prostorima tako nešto još ne postoji. Naravno, Kinezi su prvi krenuli sa realizacijom ovakvih projekata.

Pogledajte kako su to oni uradili.

stakleni mostovi (1)

Ovo bi zaista bila velika atrakcija za naš grad. Naravno, šetnja bi se naplaćivala i sigurni smo da bi to bio značajan prihod za Trebinje.

stakleni most

stakleni mostovi (1)