Vaspitač Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Naša radost" iz Trebinja - Radenka Butulija, izabrana je među deset najinovativnijih vaspitača u BiH za 2016. godinu.

radenka butulija nagrada (1)

Ona kaže da je ponosna što je dobila ovu nagradu, jer su organizatori konkursa na taj način prepoznali znanje, trud, kreativnost i dugogodišnje iskustvo u radu sa najmlađim.

"Zahvaljujem se organizatorima na nominovanju i nadam se da će ovakav projekat promocije dobre prakse živjeti još mnogo godina", istakla je Butulija, dodajući da u vrtićima "Naša radost" radi veliki broj vaspitača koji stvaraju čarolije u svojim učionicama, ali da se teško odvaže da konkurišu na sličnim konkursima.

Naša sugrađanka konkurisala je kroz učenje osnovnih matematičkih pojmova kroz igru sa didaktičkim sredstvom "razigrana pica".

radenka butulija nagrada (1)

"Pokazala sam kako matematika može biti zabavna i u najranijem uzrastu. Kao jedini kandidat iz istočne Hercegovine, nadam se da sam u najboljem svjetlu predstavljala našu ustanovu i grad Trebinje“, zaključila je Butulija u izjavi za TrebinjeLive.info.

Za uspjeh naše sugrađanke, čestitka i podrška na adresu vrtića stigla je i od Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Izbor najboljih organizovao je Centar obrazovnih inicijativa "Step by Step" iz Sarajeva.