U 10. kolu Premijer futsal lige BiH, KMF "Leotar Ocean Link" pobijedio je večeras u Trebinju ekipu MNK "Kaskada" iz Gračanice rezultatom 5:3 (2:0). Ovom pobjedom Trebinjci su osigurali plasman u "Ligu za prvaka".

kmf-leotar-tango

Miljan Vico je u prvom poluvremenu postigao dva gola - 2:0, što je bio i rezučtat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice gosti iz Gračanice primaju u 22. minutu treći pogodak - het trick postiže raspoloženi Vico. U istoj minuti Šutalo dovodi domaće u vođstvo sa 4:0.

Gosti smanjuju preko Mujčića u 31. minutu na 4:1, da bi Perić u 38. minutu meča postigao peti gol za Leotar.

U 40 minutu gosti postižu dva pogotka preko Ahmetagića i Isića tako da je na semaforu poslje 40 minuta igre stajao rezultat 5:3.

Nakon utakmice radost i osmijeh na licima igrača Leotar, jer su ispunili plan i očekivanja uprave kluba - plasman u plej of.

Predrag Šešelj, igrač Leotara, rekao je da je njegov tim ušao u ovaj meč pod imperativom pobjede da kolo prije kraja osiguraju plasman u Ligu za prvaka.

"Utakmica je bila borbena i imali smo veliku prednost, ali smo na kraju, ipak, malo popustili", dodao je Šešelj.

Uz ovaj plasman u Ligu za prvaka prije nekoliko dana Trebinjci su ušli i među osam najboljih ekipa u Kupu BiH

U posljednjem kolu ovog dijela takmičenja Leotar gostuje ekipi MNK "Brotnjo" iz Čitluka.

KMF "Leotar Ocean Link": Perišić, Savo Andrić, Šešelj, Zečević, Vico, Radović, Čečur, Šutalo, Perić, Vukanović, Katičić, Šaraba, Muratović. Trener: Dragan Spaić.

MNK "Kaskada": Hodžić, Buljubašić, Mujanović, Mojčić, Hamidović, Isić, Spahić, Džinić, Ahmetagić. Trener: Mirzet Topčagić.