U 10. kolu Premijer lige BiH za rukometašice ŽRK "Leotar" poražen je od ŽRK "Lokomotiva" u Mostaru rezultatom 21:17 (10:7).

zrk-leotar

U prvom poluvremenu, sve do 20. minuta, bila je izjednačena utakmica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu. Deset minuta prije kraja pri rezultatu 7:7 domaće igračice prave seriju 3:0 i na odmor se otišlo sa rezultatom 10:7.

Tu prednost su Mostarke čuvale i u drugom poluvremenu i gošće su se u 45. minutu približile na dva gola razlike - 15:13. Tada domaće igračice ponovo prave mini seriju 3:0 za dvanaest minuta, tako da je u 57. minutu bio rezultat 18:14.

Do kraja utakmice domaće igračice sačuvale su prednost i na taj način osvojile prve bodove u prvenstvu.

Igračice trenera Zdravka Komnenovića doživjele su poraz od četiri gola u Mostaru, a pobijedile su sa 12 golova Bihać i u trouglu su ekipa u slučaju istog broja bodova imaju realne šanse da ostanu u najkvalitetnijem rukometnom rangu u BiH.

U redovima Lokomotive najbolje su bile Serdarević sa 10 i Orahovac sa 8, a kod Trebinjki Boro i Anđušić sa 6 pogodaka, dok je dobra u odbrani bila Sara Jegdić

U sljedećem kolu u Trebinju gostuije ekipa "Mire" iz Prijedora koje se nalaze na drugom mjestu iza ekipe "Grude".

ŽRK "Lokomotiva": Petrović, Serdarević 10, Orahovac 8, Turudić, Krstičević, Palikuća, Tanović 1, Čaušević, Puce, Lerić 1, Taslidža, Žustra, Kajan 1. Trener: Severin Marić.

ŽRK "Leotar": Boro 6, Anđušić 6, Ana Gaćina 1, Sara Jegdić , Mirela Jegdić 1, Mišković 3, Crnogorac, Ubiparip, Sara Gaćina, Šarenac, Kovač. Trener: Zdravko Komnenović.