U vremenu sveopšte finansijske krize, svaki značajniji iskoraci predstavljaju i te kako važne aktivnosti u životu i radu jednog kluba.

Okk leotar

Upravo to se događa u Omladinskom odbojkaškom klubu „Leotar“, koji je od svog osnivanja krenuo jedinom ispravnom taktikom u ovom vremenu -stvaranje sistema koji neminovno, kad-tad daje rezultate.

A ako je suditi po hronologiji rada Omladinskog odbojkaškog kluba „Leotar“ odlični rezultati su na vidiku.

„Omladinski odbojkaški klub 'Leotar' Trebinje sa zadovoljstvom može da kaže da je naš rad prepoznala Firma 'BEMIX', sa željom da se podrži volja za stvaranjem prave sportske odbojkaške priče u Trebinju", kaže Mišo Pešić, jedan od trenera i osnivača OOK „Leotar“.

Prema njegovim riječima, osnovna namjera je da se animiraju i ostale lokalne društveno-odgovorne organizacije u Trebinju da pruže podršku pravim vrijednostima, u namjeri da se djeca sklone od pogrešnih vrijednosti i ulice, a da im se pri tom omoguće najbolji uslove za rad i treniranje.

"U tom smislu, u cilju unapređenja rada, Firma 'BEMIX' je odlučila da bude generalni sponzor u okviru angažovanja trenera Zorana Vidakovića za pomoć u radu, a koji je poznat široj javnosti u svijetu odbojke. Isti sponzor je, takođe, poklonio opremu u vidu dresova i trenerki za takmičarske ekipe. Nadamo se da će u novoj opremi, u novoj sezoni, biti puno dobrih rezultata. Koristimo priliku da se od srca zahvalimo na velikom poklonu“, dodao je Pešić.

Angažovanje sjajnog stručnjaka Zorana Vidakovića, trenera koji je stvorio brojne talente, prije svega, sjajnu Tijanu Bošković, biće značajan vjetar u leđa OOK „Leotar“.

„S obzirom na to da se radi o mladom klubu i odbojkašicama, ne postoji trenutni imperativ rezultata. Namjeravamo da ovu godinu iskoristimo u radu na osnovnoj tehnici, a da se kroz utakmice skuplja prijeko potrebno iskustvo. To je neophodno, kako bi se u sljedećoj godini napravio što značajniji rezultatski iskorak. Ja nisam mađioničar, potrebno je vrijeme i težak rad. Ove godine pionirska ekipa ima već dvije pobjede u ligi pionirki iz dva kola, i tu očekujemo prolazak u drugi krug Lige pionirki RS. To je već značajan iskorak“, kaže trofejni stručnjak Zoran Vidaković.

Što se tiče 2. Lige RS, gdje se Leotar takmiči sa najmlađom ekipom, nema opterećenja s obzirom na to da nastupaju djevojčice od uglavnom 14 i nekoliko njih od 15 godina.

"Cilj je da se stiče iskustvo, a u međuvremenu naporno radi“, navodi Pešić.

Inače, Omladinski odbojkaški klub „Leotar“ je osnovan na Vidovdan 2012. godine, i već okuplja preko 130 djevojčica uzrasta od 6 do 15 godina.

Treninge vode profesori fizičkog vaspitanja sa posebnim akcentom na pravilan fizički razvoj djece, kao i na stvaranju zdravih ličnosti, kroz bavljenje odbojkom.

Već tri godine klub se takmiči u Ligi pionirki RS, a od ove godine i u II Ligi Republike srpske.

Klub želi da obezbijedi maksimalne uslove budućim mladim odbojkašicama, i tako postane jednog dana, što da ne, i jedan od najboljih u Gradu.