Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Željka Cvijanović rekla je večeras u Trebinju da je došlo vrijeme da SNSD ponovo upravlja ovim gradom i da je Luka Petrović najbolja politička ponuda.

tribina-snsd-tina

"Luka Petrović je politički imperativ za Trebinje i imperativ da se ovaj grad vrati na pravi put, put saradnje sa republičkim institucijama i Vladom Republike Srpske i da zajedno otvaramo nova radna mjesta, gradimo i radimo na svim započetim projektima", rekla je Cvijanovićeva na tribini SNSD-a u trebinjskom naselju Tina.

Cvijanovićeva je okupljenima poručila da Trebinje nema pravo da napravi još jednu grešku koju je napravilo prije četiri godine.

Ona je istakla da Trebinje zaslužuje bolju lokalnu vlast i da je vrijeme da Petrović zajedno sa svojim timom i koalicionim partnerima ovu lokalnu zajednicu vrati u život, bez bahatosti i siledžijstva "koje su grad pratili posljednje četiri godine".

"Trebinje je suviše kulturan i civilizovan grad, kolijevka mnogo čega važnog u Republici Srpskoj i našim životima da bi bilo prikazivano na bahat način koji smo mogli da gledamo u posljednje četiri godine", istakla je Cvijanovićeva u obraćanju pred više hiljada građana Trebinja.

Ona je napomenula da u proteklom periodu ništa nije realizovano od onoga što je "odlazeći gradonačelnik obećavao", te dodala da su samo slušane bajke o poslovima, infrastrukturi i drugim poslovima.

tribina-snsd-tina

Prema njenim riječima, različitim intervencijama Vlade Republike Srpske u Trebinje je uloženo više od 50 miliona KM uz 35 miliona KM plasmana putem Investiciono-razvojne banke.

"Time smo pokazali da je za nas ovo veoma značajan grad koji ima dosta potencijala, ali koji, nažalost, nisu bili iskorišteni u proteklom periodu", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je pozvala građane da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike, jer to, kako je ocijenila, nije običan dan ili običan referendum, već naš prvi referendum i mnogo važan dan u Republici Srpskoj i njenoj istoriji.

tribina-snsd-tina

"To je referendum koji predstavlja branu onakvoj Bosni koju želi Bakir Izetbegović, a istovremeno otvara vrata onakvoj Republici kakvu mi želimo - dobroj, otvorenoj, spremnoj da primi svakoga i drugačijeg i drugog i da nikoga ne vrijeđa", rekla je Cvijanovićeva.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović rekao je da večerašnja tribina najavljuje ubjedljivu pobjedu njega i SNSD-a na lokalnim izborima 2. oktobra.

"Ovi građani svojim masovnim dolaskom pokazuju da imamo apsolutnu podršku za našu platformu, za naše ideje i ciljeve. Naša koalicija je najjača, najsposobnija. Imamo tim za rješavanje svih problema. Ući ćemo u svaku porodicu, prepoznati probleme, a ne kao postojeća vlast koja to ništa nije radila", rekao je Petrović.

tribina-snsd-tina

On je napomenuo da je ovih dana na sceni iznošenje laži koje širi "odlazeći gradonačelnik koji uporno govori o zapošljavanju kriminalaca, o uništavanju grada".

Petrović je naglasio da je aktuelni gradonačelnik "čovjek koji unosi samo silu i misli da samo silom može uzeti vlast".

"On je čovjek koji je amputirao Trebinje od Banjaluke i od Beograda... Dosta je bacanja prašine u oči građanim, dosta laži i spletkarenja. S tim prekidamo 2. oktobra", poručio je Petrović.

Nosilac liste SNSD-a za odbornike u Skupštini Grada Trebinja Gordan Mišeljić je istakao da je siguran u svoj tim i pobjedu Petrovića.

"U susretima sa brojnim domaćinima Tine, Polica, Gučine, Petrova polja, Pridvoraca i drugih mjesnih zajednica shvatio sam jedno - moramo biti strpljivi i imati povjerenje jedni u druge. I timski moramo rješavati sve probleme. Mi zato imamo snagu i volju, samo nam treba povjerenje naših sugrađana", istakao je Mišeljić.

Na tribini su se predstavili kandidati SNSD-a za odbornike, a građanima su se obratili i predstavnici koalicionih političkih partija.