Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović poručio je večeras da će sa timom kvalitetnih i sposobnih ljudi, te uz podršku Banjaluke i Beograda, izgraditi snažniji i napredniji grad, ali i da će svi biti spremni da odgovaraju za svoje postupke.

snsd-gorica-trebinje

"Želimo da Trebinje pomirimo sa Trebinjcima, da napravimo složniji i jedinstveniji grad u kome će se osjetiti pozitivna energija, jedinstvo i sloga. To je i cilj naše platforme", poručio je Petrović na predizbornoj tribini u trebinjskom naselju Gorica pred više hiljada građana.

On je istakao da je SNSD sa svojim koalicionim partnerima napravio plan za razvoj Trebinja koji uključuje, prvenstveno, da se pomogne svakoj porodici u gradu, da gradska administracija bude na usluzi građanima, a da im građani pomognu u prepoznavanju svih problema.

Petrović je među zacrtanim projektima istakao gradnju velike obilaznice i dovršetak stare, te zatvorenog bazena, kao i zapošljavanje u državnom sektoru, te naglasio da će sve to biti brže realizovano uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske.

snsd-gorica-trebinje-tribina

Goričanima je poručio da će im biti asfaltirane sve ulice na kojima su radovi stali prije četiri godine, a da će prva biti završena Ulica Bogdana Zimonjića, da će biti nastavljen sistem kanalizacije, vodosnabdijevanja zone Podgljivlje, izgrađena zelena pijaca.

"Nećemo rješavati samo infrastrukturu već i probleme socijalne prirode, nezaposlenost, a interes nam je da u našoj Gorici napravimo mnogo pogona i radnih mjesta kojih do sada nije bilo", obećao je Petrović, prekidan burnim aplauzima.

Kritikujuću aktuelnu gradsku vlast i gradonačelnika, Petrović je istakao da su za četiri godine samo "doprinijeli sukobima i podijeljenosti u gradu", da su "potrošili 100 miliona KM, te 12 miliona KM trebinjske imovine prodali i primali platu po 3.900 maraka".

„Četiri godine su trošili narodni novac, nisu ga prozvodili, a mjesec dana se razigrali po kućama ne bi li dobili koji glas. Zaustavili su Hidrolektrane na Trebišnjici /HET/ da koristi mehanizaciju za potrebe narode. Došlo je rješenje da HET ne smije davati mehanizacija za nasipe, ne smiju se praviti bušotine za vodu, za septičku, ne smije se ulagati u puteve, asfaltiranje“, rekao je Petrović. snsd-gorica-trebinje-tribina

Petrović je istakao da koalicioni partneri nisu sa SNSD-om zato da bi srušili ovu vlast i da bi vladali, nego da bi radili kao ubjedljiva većina od 22 odbornika.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Gordan Mišeljić rekao je da nije čovjek koji olako obećava, ali da će, ukoliko ne bude opravdao očekivanja građana, prvi ponuditi svoj mandat.

snsd-gorica-trebinje-tribina

"Naš tim je tim obrazovanih, sposobnih ljudi koji ima snage, volje i energije da radi i gradi. Ne smijemo dozvoliti da ostanemo nijemi i slijepi na probleme naših sugrađana, običnog čovjeka. Moramo ih čuti, ali ne samo čuti već i rješavati", poručio je Mišeljić i pozvao građane da glasaju za prave vrijednosti i sposobnog čovjeka - Luku Petrovića.

Kandidat za odbornika u Skupštini grada Trebinja Blagoje Šupić istakao je da on neće da govori o sebi, jer ga njegovi sugrađani dobro poznaju, ali da je veličanstveni skup u Gorici pokazao da je budući gradonačelnik već izabran i da je to Luka Petrović koji će sa svojim timom, kvalitetnom odborničkom listom, raditi na dobrobit grada.

snsd-trebinje-blagoje-supic

Kritikujući nerad aktuelne gradske vlasti u prethodne četiri godine, Šupić je istakao da je „gradonačelnik Slavko Vučurević najveća elementarna nepogoda koja je zadesila Trebinje od zemljotresa 1979. godine“, te da je „potrošio milione narodnih para i da samo on zna kako i gdje, prodao imovinu i zgrade Trebinja, ostavio bezbnađe i jad“.
Na tribini SNSD-a govorili su i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković i predstavnici koalicionih političkih partija.

snsd-gorica-trebinje-tribina snsd-gorica-trebinje-tribina snsd-gorica-trebinje-tribina