Problemi na koži lica (mitiseri, akne, bubuljice, proširene pore ili fleke) koji muče polovinu populacije uglavnom traže veliki trud i istrajnost u svom liječenju. Osim toga, neophodno je da se liječenje prilagodi ne samo vrsti problema, već i tipu kože - dakle, mora da pokrije više aspekata.

aspirin

Dobra vijest je da postoji sredstvo koje pokriva rješenja za sve od navedenih problema i odgovara svakom tipu kože lica.

U pitanje je šumeći aspirin.

U zavisnosti od vrste problema i tipa kože možete ga kombinovati sa drugim sastojcima i dobiti idealan lijek.

 

Aspirin možete koristiti kod sljedećih problema na koži:

- Mitiseri, akne i bubuljice,
- Crvene fleke na licu,
- Različiti oblici iritacija na koži,
- Osjetljivost i perutanje kože,
- Pojačano i brzo mašćenje kože,
- Proširene pore.

Koliko često smije da se koristi aspirin za liječenje?

Kod svih navedenih vrsta problema sa kožom, aspirin treba koristiti jednom do najviše dva puta tokom nedjelje.

Kako da upotrijebite aspirin za liječenje problema na koži?

Aspirin se upotrebljava isključivo u vidu maske za lice. Način na koji ćete je pripremiti, zavisi od tipa problema na koži koji želite da riješite.

Predstavljamo vam nekoliko različitih maski sa aspirinom.

VAŽNA NAPOMENA: Ako ste alergični na aspirin ili bilo koji od sastojaka aspirina ni slučajno ne bi smjeli da koristite bilo koju od ovih maski za kožu. Takođe, ove maske nisu preporučljive za trudnice i dojilje.

1. Maska za zdravu kožu lica

Ukoliko želite da svoju kožu njegujete i održite zdravom i pritom spriječite bilo kakve probleme ovo je prava maska za vas.

Tri šumeće tablete aspirina rastvorite u jednoj kašičici tople vode. Dobijenu mešavinu nježno umasirajte u lice i ostavite da djeluje 10-ak minuta. Nakon toga kožu isperite mlakom vodom i ostavite da se prirodno osuši bez upotrebe peškira.

2. Maska za suvu, iritiranu, perutavu i osjetljivu kožu

Ukoliko imate suvu, iritiranu i osjetljivu kožu koja se još i peruta ovo je idealno rješenje za vas.

Tri tablete šumećeg aspirina pomiješajte sa kašičicom meda i kašikom maslinovog ulja. Sastojke promiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, pa je nježno umasirajte u lice. Ostavite da djeluje 10-ak minuta, pa isperite mlakom vodom i prirodno osušite bez upotrebe peškira.

3. Maska za masnu kožu / kožu sa flekama / kožu sa proširenim porama

Prepoznali ste neki od navedenih simptoma na svojoj koži? Ovo je maska za vas!

Tri šumeće tablete aspirina prelijte kašikom svježe cijeđenog limunovog soka i promiješajte. Dobijenu masku nanesite na lice i ostavite da djeluje 5-7 minuta. U 1l tople vode rastvorite kašičicu sode bikarbone, pa tom vodom isperite lice. Ostavite da se koža prirodno osuši bez upotrebe peškira kako bi se voda što duže zadržala i upila u kožu lica.