U prvoj prijateljskoj utakmici u toku priprema za Premijer ligu BiH za žene u rukometu, ŽRK "Leotar" izgubio je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" od RK "Neretva" iz Jablanice rezultatom 22:35, poluvrijeme 15:22.

zrk leotar zrk doboj

Oba kluba su novi premijer ligaši i u ovaj meč ušli su sa željom da pokažu dokle su stigli sa pripremama za nastupajuću sezonu.

Gošće su povele sa 0:1, a domaće su imale jedino vođstvo pri rezultatu 3:2. Nakon izjednačenja 4:4 igračice Neretve prave seriju 0:4 i dolaze u prednost od 4:8. Nakon toga sve do kraja poluvremena rasla je prednost i na kraju je iznosila 15:22.

U drugom poluvremenu gošće su održavale prednost, a na kraju utakmice su je i povećale za krajnjih 22:35.

U redovima Leotara najviše pogodaka postigla je Dragana Boro 9, a Lejla Kasumačić sa 13 pogodaka bila je najefikasnija na utakmici.

Trener domaćih Zdravko Komnenović zadovoljan je prikazanom igrom svojih igračica jer je to tek prva utakmica u pripremnom periodu.

ŽRK "Leotar": Crnogorac 1, Boro 9, Čabrilo, Mišković 1, Anđušić 4, Sara Jegdić 2, Perotić 2, Mirela Jegdić 3, Ubiparip, Begenišić, Sekerez, Pravica, Mucović. Trener: Zdravko Komnenović.

RK "Neretva": Blaženka Pandža, Pekić, Vrdoljak 1, Išić 6, Ristić 8, Žulj 5, Kasumačić 13, Martina Pandža 1, Halebić, Papac 1, Klepo, Čolić, Hodžić, Zahirović. Trener: Sabina Pehić-Ovnović.