Odavno ste nabavili sve što vam je potrebno za plažu kada su kozmetički preparati u pitanju. Tu prije svega mislimo na losione i sprejeve koji će zaštititi vašu kožu, lice i kosu od sunca.

njega koze

Ipak, njega nakon sunčanja jednako je važna kako bi vam koža izgledala predivno, a kako bi se i vi jednako dobro osjećali u njoj.

Iz tog razloga dijelimo sa vama 6 fantastičnih savjeta kako da sačuvate kožu nakon izlaganja suncu.

1. Obratite pažnju na vodu kojom se tuširate

Tuširanje je veoma važno čim napustite plažu ili bazen.

Hlor, so i pijesak moraju se isprati, ali koliko god voljeli da se tuširate toplom vodom nemojte to raditi koži koja je bila na suncu.

Neka voda bude mlaka jer će mnogo više prijati i nećete osjećati negativne posljedice.

2. Izaberite odgovarajući gel za tuširanje

Gelove koji sadrže sapune koji isušuju kožu nikako nemojte koristiti. Ona je prethodno već isušena i dajte joj tretman kakav zaslužuje.

Gelovi za tuširanje na bazi ulja ili oni sa efektom dodatne hidratacije odličan su izbor.

Takođe, izbjegavajte pilinge koji će kožu iritirati. Piling bi trebalo da uradite prije, ali i nakon ljetovanja, pa neka vas ipak sačeka kod kuće.

3. Nikako ne zaboravite na intimnu regiju

Znate i sami da intimnu regiju nipošto ne smijete prati redovnim gelovima za tuširanje već samo onim koji su specijalizovani baš za tu namjenu.

Dakle, oni ne sadrže sapune, već blage sastojke koji se prirodno nalaze u intimnoj regiji žena i ne narušavaju prirodnu pH vrijednost.

Ljeti, nakon sučanja i kupanja, posebno je važno obratiti pažnju na ovaj dio jer slana voda itekako narušava tu pH vrijednost, a da ne govorimo o bazenu.

Zato vam se može dogoditi da osjetite svrab, peckanje i druge neprijatnosti koje vam doslovno mogu upropastiti odmor.

Sa tim stvarima se ne smijete igrati, pa toplo preporučujemo klinički ispitane i kvalitetne proizvode brenda Lactacyd.

Gel namijenjen za pranje intimne regije koji ima antibakterijsko svojstvo upravo je idealan za sve koji provode vrijeme u vodi, bave se sporskim aktivnostima, ali i imaju menstruaciju.

Ukoliko ste u menopauzi ili imate problema sa suvoćom intimnog dela trebalo bi da koristite gel koji ima hidrantna svojstva.

Nije prijatna situacija ako se infekcija već dogodila, pa dok vam ginekolog ne prepiše terapiju pranje intimne regije gelom koji ima umirujuće dejstvo veoma će vam olakšati muku.

Svakako, ne možete pogriješiti sa gelom koji je pogodan za svakodnevnu primjenu, a posebno za sve sa osjetljivom i iritiranom kožom.

Mijenjajte mokar kupaći što češće, a kada se vratite sa plaže obavezno nosite pamučni veš.

4. Nakon tuširanja koristite mlijeko ili losion za njegu tijela poslije sunčanja

Radije nego redovno mlijeko ili losion za tijelo, koristite ono koje je namijenjeno baš za njegu nakon sunčanja.

U sebi najčešće sadrži veliki broj vitamina i sastojaka koji umiruju, hlade, regenerišu i hidriraju kožu.

Ukoliko nemate losion tog tipa, birajte one koji su masniji i koji će obezbijediti koži neophodnu vlažnost, a i prirodna ulja poput kokosovog daće odlične rezultate.

Na taj način, boja će se duže zadržati i nećete se ljuštiti.

5. Eventulane opekotine njegujte na pravi način

Ako ste baš dozvolili sebi da izgorite i pod uslovom da nisu opekotine višeg stepena, postoji nekoliko načina da ublažite bol.

Jogurt ili razblaženo jabukovo sirće prirodni su načini da se opekotina smiri, Aloa vera je takođe sjajna jer njen gel hladi i obnavlja kožu, ali svakako bi trebalo da imate melem za opekotine u kozmetičkoj torbi.

On će regenerisati kožu u potpunosti i uz povećano unošenje tečnosti u organizam i obavezno izbjegavanje sunca problem će brzo biti riješen i vaš odmor neće propasti.

U svakom slučaju, čuvajte se jakog sunca! Ne samo zbog opekotina, koje mogu stvoriti trajne probleme na koži, već i zbog rizika od kožnih oboljenja, fleka na licu i tijelu i prevremenog starenja kože.

Mislite o tome kada naredni put po svaku cijenu ostanete čitav dan na suncu, samo da bi vam boja bila za nijansu tamnija.

6. Pustite kožu da diše

Vi ste na odmoru, pa neka se odmori i koža!

Nadamo se da ne moramo posebno da naglašavamo kako ne postoji razlog za šminkanje na plaži, ali i nakon plaže nema potrebe da stavljate jaku šminku.

Umjesto parfema upotrebite sprej za tijelo sa egzotičnim mirisom ili neka vam tijelo miriše samo na losion koji ste nanijeli.

Čim se vratite kući nastavićete sa obavezama i rutinama, pa iskoristite dane odmora da priuštite i koži detoksikaciju od svega.

Preplanuli svakako izgledate fenomenalno i ne treba vam puno toga da vas uljepša.

Umjesto da trošite vrijeme na konturisanje i stavljanje podloge iskoristite priliku da gledate zalazak sunca na plaži ili da uradite nešto što ne možete kada ste kod kuće.

Osim toga, nosite i garderobu prijatnu za nošenje i od prirodnih materijala!

Samo malo brige na plaži i poslije nje donijeće vam mnogo toga na duže staze i osim sjajnog odmora, koža će vam dugo ostati jednako sjajna.