U Trebinju je večeras na Stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša" u Bregovima održan Drugi međunarodni boks turnir "Trebinje 2016", koji je okupio takmičare iz šest zemalja.

boks turnir trebinje 2016

Ljubitelji ovog sporta, i pored kiše, uživali su u spektaklu koji su im kroz devet borbi priredili učesnici iz BiH, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Rumunije.

Za najboljeg takmičara turnira poglašen je Vojin Vujošević iz Srbije, Nikola Puhalo je najbolji domaći takmičar, dok je Stefan Marković najbolji borac turnira.

Otvarajući turnir, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Dragan Vuković je istakao da je ovaj resor prepoznao značaj ove manifestacije i uvrstio ga u zvanični kalendar manifestacija od značaja za Republiku Srpsku za ovu godinu.

boks turnir trebinje 2016

Vuković je izrazio nadu da će boks, zahvaljujući entuzijazmu i volji sportskih radnika, u budućnosti vratiti onu slavu koju je imo ranije na prostorima Republike Srpske i Srbije.

„Vjerujem da će ova manifestacija u kojoj učestvuju uspješni takmičari popraviti utisak i unaprijediti boks na ovim prostorima“, rekao je Vuković.

U ime organizatora prisutnima se obratio Radenko Drašković koji je domaćim takmičarima poželio uspjeh, a dobrodošlicu svim učesnicima i gostima.

On je istakao da se nikada nije lako boriti pred svojom publikom, ali da su Hercegovci poznati kao čvrsti i uporni takmičari i da se poslije svih udaraca, pa i onih životnih, uspravljaju i nikada ne odustaju od borbe, te uvijek budu prvi ili među prvima.

Pozdravljajući takmičare direktor bokserskog saveza BiH Milenko Tomić je istakao da nije slučajno što se ovaj turnir održava upravo u Trebinju, kao i drugi sportski kampovi.

boks turnir trebinje 2016

„Mislimo da Trebinje može organizovati mnogo značajniji turnir i da će ovaj ući u kalendar evropske manifestacije, te da će sljedećih godina u ovaj grad doći 30 država sa najboljim bokserima svijeta“, rekao je Tomić.

Predsjednik Organizacionog odbora Gordan Mišeljić je izrazio zadovoljstvo što se ovako jedan značajan turnir održava upravo u Trebinju , napominjući da je neophodno pružiti maksimalnu podršku bokserima, ali i svim drugim sportistima.

Finansijsku podršku turniru pružile su „Hidroelektrane na Trebišnjici“ /HET/, čiji je Mišeljić direktor, dok je sponzor turnira bio "Svislajon Takovo" Trebinje.

Medijski pokrovitelj turnira bio je portal TrebinjeLive.info, a organizator Kik boks i boks klub Leotar.

Profesionalnim borbama prethodio je turnir za mlade boksere iz Republike Srpske i BiH.

boks turnir trebinje 2016