Boks aco vukovic1.jpg

U Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić" održan je turnir u kik boksu pod nazivom „Memorijalni turnir Aleksandar Aco Vuković“.

Održano je šest borbi, a članovi Kik boks kluba "Leotar" Vasilisa Spahić i Draženko Ćosović su pobijedili svoje protivnike.

Trener Kik boks kluba "Leotar" Maksim Bošković nakon turnira bio je zadovoljan jer su borbe prema njegovim riječima bile odlične i zanimljive.

"Sve se dobro završilo na kraju, a mi smo imali dvije pobjede i prezadovoljan sam. Protivnik Vasilise je bila dobra bokserka koja iza sebe ima nekoliko godina treniranja, a mojoj bokserki treba još kondicije, ali sam prezadovoljan. Draženko je standardan. Odziv publike bio je veliki što dokazuje da Trebinjci vole boks i kik boks. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan", istakao je Bošković.

Vasilisa Spahić je odlukom sudija 3:0 pobijedila Fani Viličić koja je član Boks kluba "Kralj Tomislav" iz Čapljine u kategoriji do 57 kilograma.

"Super je bilo i zadovoljna sam. Bilo je treme jer sam boksovala pred svojom publikom koja je navijala za mene. Presudili su volja, treniranje, trud i želja da se dokažem u svom gradu. Ako se spremim u januaru idem u Sombor na turniru na kome učestvuju samo žene", jasna je bila Spahićeva.

Boks aco vukovic2.jpg

Draženko Ćosović je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio člana KBK "Derventa" Radomira Mišića.

"Publika je bila veličanstvena i moj igrač više. Mnogo se zahvaljujem Trebinjcima koji su dali jedan poseban pečat i možda je ovo jedna od najslađih pobjeda u karijeri. Protivnik je bio čvrst, ali me iznenadio pozitivno jer je bila lavovska borba. Presudili su neki trenutak i pred kraj druge runde bio sam na ivici nokdauna, ali sam smogao snage i sjetio sam se svih ljudi koji su došli da me bodre. To je izvuklo posljednji atom moje snage i preokrenuo sam borbu u svoju korist", objasnio je Ćosović.

U ostale četiri borbe Petar Banović član KBK "Lovćen" bio je bolji od Damira Agovića iz KBK "Berane" , Jerko Čutura iz KBK " Imotski" bio je bolji od Danijela Begića iz KBK "Vitez Mile Bošnjak" iz Posušja, Viktor Borozan iz KBK "Lovćen" nokautirao je Jovana Pavlovića iz KBK "Berane" i Lazar Klikovac iz KBK "Rebel" iz Tivta je pobijedio ćlana KBK "Derventa" Simu Zorića.