Na poziv Fudbalskog kluba "Obilić" iz Herceg-Novog, Fudbalska škola "LeoStars" - godište 2004/2005., učestvovala je na Dječijem međunarodnom turniru "Balkanijada 2016" i osvojila peto mjesto u konkurenciji 16 ekipa.

leostars trebinje

Ekipe su bile podijeljene u četiri grupe po četiri ekipe. U grupi sa Trebinjcima bila je Crvena zvezda, domaćin Obilić i Škola fudbala iz Šapca.

"U prvoj utakmici sastali smo se sa Crvenom zvezdom i izgubili sa 4:0, ali bez obzira na poraz zadovoljan sam igrom mojih dječaka, a kvalitet je presudio", istakao je trener LeoStarsa Igor Joksimović.

U drugoj utakmici Trebinjci su pobijedili domaćina sa 2:0, a u trećem meču sa ekipom iz Šapca odigrali su 1:1.

U četvrtfinalu se ekipa LeoStars sastala sa reprezentacijom Balkan Alpe Adria project i ovu utakmicu su izgubili sa rezultatom 1:0.

Treba naglasiti da je ova reprezentacija osvojila drugo mjesto na turniru.

Turnir je trajao dana, tako da su mali Trebinjci na utakmice išli iz svog grada, a slobodno vrijeme iskoristili su za kupanje i druženje sa svojim vršnjacima iz ostalih ekipa.

Na ovom turniru učestvovale su ekipe iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH.

U septembru će, prema riječima Joksimovića, Škola fudbala LeoStars biti domaćin turnira za djecu godišta 2004/2005., a na turnir će se pozvati ekipe iz "velike četvorke" sa prostora bivše EX-Yu.