U Trebinju će se ovog vikenda održati Drugi međunarodni turnir u odbojci na pijesku "Trebinje 2016", koji će okupiti 14 ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

turnir u odbojci na pijesku trebinje 2016

Prema riječima Bojana Novokmeta - predsjednika Odbojkaškog kluba "Trebišnjica", prva utakmica biće odigrana sutra u 10.00 sati, nakon čega će turnir biti svečano otvoren uz nastup Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Alat Svislajon".

"Ovo je turnir za seniore. Doći će nam ozbiljni profesionalci koji igraju VIP-masters turnire po Srbiji, pa će iz tog razloga turnir biti veoma kvalitetan", kazao je Novokmet, dodajući da je bila velika zainteresovanost ekipa koje su željele da se takmiče na turniru.

Novokmet je istakao da je na turniru ograničen broj ekipa koje će učestvovati, pa čak šest ekipa nije moglo da ostvari svoje učešće na ovogodišnjem turniru koji će se igrati na terenu pored bazena u naselju Bregovi.

"Ograničili smo broj ekipa kako bi turnir mogao da se završi za dva dana, ali i zbog samog kvaliteta takmičenja", rekao je Novokmet.

On je dodao da će finale turnira, koje će biti na programu u nedjelju - 17. jula, pratiti i stotinak učesnika tradicionalnog kampa na Ušću kod Trebinja.

Ovogodišnji nagradni fond turnira je 1.000 KM, gdje će prvoplasirana ekipa dobiti 600 KM, drugoplasirana 300, a trećeplasirana ekipa 100 KM.

"Finalisti će dobiti i diplome, pehare i promotivne majice turnira", naveo je Novokmet, dodajući da mu je cilj da ovaj turnir postane poznat širom Balkana.

Ekipe su svrstane u četiri grupe, od kojih dvije imaju po četiri, a dvije po tri ekipe. Prvog dana turnira biće odigrana grupna faza sa 18 utakmica, gdje će se igrati na jedan dobijeni set do 21 poen.

Drugog dana turnira odigraće se četvrtfinale, polufinale i finale, na dva dobijena seta do 21 poen.

turnir trebinje

Dimenzije terena na kome će se igrati utakmice je 8x8 metara. Visina mreže 2,43 metara, a u polju će se igrati dva na dva igrača.

"Pozivam sve Trebinjce i goste da dođu i uživaju u odbojkaškom spektaklu", zaključio je Novokmet, koji igra za šampiona države "Mladost" iz Brčkog.

Medijski pokrovitelj turnira je portal TrebinjeLive.info.

Pokrovitelj turnira je grad Trebinje, a organizator OK "Trebišnjica".