U Obrazovnom centru "Cerovac" otvorena je VIII godišnja izložba radova polaznika Likovnog ateljea "Cerovac", kao i radova djece koja su ove godine učestvovala na Dječijoj likovnoj koloniji u selu Cerovac kod Trebinja.

izlozba cerovac

Ovo je tradicionalna izložba koja se na kraju svake školske godine održava u školi "Cerovac", gdje se i ovoga puta čula zanimljiva priča učesnika čija su djela izlagana, njihovih roditelja i prijatelja koji su došli da vide šta su mali slikari nacrtali u prethodnom periodu.

A imali su šta i da vide. Sa osmijehom na licu i puni zadovoljstva imali su samo riječi hvale na račun budućih umjetnika.

Na izložbi je izloženo pedesetak radova koji su nastali tokom godine, a sa jednodnevne kolonije predstavljeno dvadeset radova.

"Što se tiče malog uzrasta od pet do deset godina, radili su sa crtačkim tehnikama, drvenim i masnim bojama,kolaž papirom a kasnije prešli na tempere u kombinaciji sa kredom", kaže Olivera Ćuk, diplomirani akademski grafičar.

Odrasla grupa učesnika kolonije, u kojoj su bila djeca od dvanaest do šesnaest godina, crtala su ono što su vidjeli u selu Cerovac. Pretežno su rađene crtačke tehnike, uz pomoć drvenih bojica, malo grafike, a eksperimentisali su i sa dekupažom i foto transferom, dodala je Ćuk.

Tokom godine bilo je deset polaznika Likovnog ateljea, a najmlađi polaznik bila je Sofija Tešanović koja je imala četiri godine kad je upisala Likovni atelje.

izlozba cerovac

Izloženi su radovi učesnika Likovnog ateljea i to: Sare Pikić, Teodore Sarić, Luke Vukalovića, Marije Parežanin, Pavla Savića, Doris Ćaćić, Momčila Ćaćića, Božane Petrović, Mihajla Tešanovića i Sofije Tešanović, a izloženi su i radovi djece koja su učestvovala na likovnoj koloniji u selu Cerovac i to: Milana Andrića, Lene Miletić, Elene Zelenović, Pavla Zelenovića, Lane Bokun, Jovane Komlenović, Maje Dangubić, Nađe Jakšić, Julite Jakšić.

Izložba je otvorena u narednih osam dana od 8.00 do 15.00 časova.

izlozba cerovac