Na tradicionalnom turniru "Stopama Sava Miloševića" u Bijeljini, gdje su se takmičile ekipe iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, BiH, Mađarske, učestvovala je i ekipa Fudbalske škole "LeoStars" iz Trebinja predvođena trenerom Igorom Joksimovićem.

leostars turnir savo milosevic

LeoStars je učestvovao sa ekipom 2003. godište, a igrali su u konkurenciji 2002. godište. Mladi Trebinjci su igrali u grupi sa FK "Mladost" iz Rogatice (koja je sa ovim godištem šampion BiH), FK "Radnički" iz Karakaja i FK "Proleter" iz Dvorova.

Odmah po dolasku na turnir, Trebinjci su odigrali utakmicu sa ekipom iz Rogatice i izgubili sa 2:0. Dobro su se držali petnaest minuta, ali su u zadnjih pet primili dva gola. Sljedećeg dana odigrali su meč protiv ekipe iz Karakaja i pobijedili sa 1:0 golom Stefana Drinjaka, a nakon sat vremena odigrali su utakmicu protiv ekipe iz Dvorova i izgubili 2:0.

Utakmice su se igrale 20 minuta odjednom bez pauze, na pola terena poprijeko otprilike dimenzija 60X45 sa srednjim golovima šest plus jedan igrač.

Joksimović je zadovoljan onim što su njegovi igrači pružili na terenu jer su igrali sa ekipama koje su godinu dana starije.

"Moji dječaci u tim utakmicama nisu bili u mogućnosti da se fizički i brzinski nose sa protivnicima, ali nekom taktikom probali smo da držimo neriješen rezultat i onda kontranapadima da ugrozimo gol protivnika. To je urodilo plodom u drugoj utakmici. Fizička snaga i predispozicije su rezultirale ispadanjem u grupnoj fazi", kaže Joksimović.

On je dodao da je turnir bio jedno lijepo iskustvo za dječake koji su pružili finu i dopadljivu igru.

Nakon turnira posjetili su Etno selo Stanišići gdje su se dječaci upoznali sa ovim naseljem i terenima koji nose ime "Akademija Sava Miloševića".

Ovo putovanje je pored sportskog imalo i edukativni karakter, a vidjelo se i u autobusu prilikom povratka u Trebinje kada su dječaci pričali o svojim utiscima.

Turnir je posvećen legendi srpskog fudbala - Savu Miloševiću koji je rođen u Johovcu kod Bijeljine.