Planinarsko društvo "Vučji zub" – biciklistička sekcija, poziva bicikliste, sportiste i sve građane Trebinja i okoline na petu jubilarnu trku „Za sirac sira“, koja će se održati u nedjelju 19. juna u 10.00 sati u selu Žakovo koje se nalazi 25 kilometara od Trebinja.

za sirac sira

Svi takmičari su obavezni da budu na startu u 9.00 sati kako bi odvezli probni krug stazom (ukoliko to nisu ranije učinili).

Radi se o veoma atraktivnoj trci brdskim biciklima (MTB). Interesantna staza polazi makadamskim putem, a zatim nastavlja uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva. Dužina staze je oko četiri kilometra, u pojedinim dijelovima je ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu (kaciga i rukavice).

Poželjno je da na svom dvotočkašu imate i prave brdske gume zbog grubljeg terena. Opasnost na stazi kod normalne vožnje ne postoji i svako može bez bojazni proći ovu zanimljivu stazu.

Staza će biti propisno označena. Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati. Učesnici trke će biti, kao i svake godine, podijeljeni u tri grupe: takmičari, omladinci mlađi od 15 godina i djeca (skraćena staza), rekreativci (za one koji žele neobavezno preći cijelu stazu).

Nagrada za najbolje bicikliste je već dobro poznat „Sirac sira“ - autentični hercegovački kolut sira uz trofej za uspomenu.
Radi bolje organizacije molimo sve zainteresovane takmičare i rekreativce koji će voziti trku da se prijave porukom na telefon 065/753-896 (Igor) ili na imejl: vucji.zub@gmail.com - navesti ime i prezime, godine starosti i grupu. Prijave su moguće i neposredno prije početka trke kod organizatora.

Takmičari mlađi od 18 godina dužni su da preuzmu formular o saglasnosti roditelja/ staratelja za njihovo učešće. Informacije gdje da preuzmu formular mogu dobiti na gore navedeni broj.

Takmičari (grupa jedan) su dužni po preuzimanju startnog broja uplatiti kotizaciju za učešće u iznosu od 5 KM.

Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela, domaćih proizvoda i druženjea. Na startu (cilju) će biti mjesto okupljanja za sve učesnike skupa (muzika, piće, druženje), a tu će biti svečano dodijeljene i nagrade za najbolje bicikliste i diplome za učesnike.