Iako sve žene svijeta sanjaju da imaju glatku i besprekornu kožu, to nažalost nekome ne ide po planu. U jednom trenutku života, svako od nas je imao tu situaciju da se suoči sa pojavljivanjem strija.

strije

Ukoliko se pitate kako su one nastale, na koje načine da ih tretirate ili kako da ih uklonite - mi ćemo vam pomoći!

Predstavljamo vam 7 stvari koje sigurno NISTE znali o STRIJAMA.

1: Pojavljuju se na različitim mjestima, u različito vrijeme i iz različitih razloga - strije se pojavljuju prilikom pucanja kože (tačnije dermisa - srednjeg sloja kože), jer u njoj nema više elastina.

Nekome se pojave u pubertetu, prilikom naglog rasta, nekome ukoliko je naglo smršao ili se naglo ugojio, a trudnicama zbog širenja stomaka.

2: Genetika igra bitnu ulogu u pojavi strija - neke osobe su sklonije stvaranju strija zbog genetske predispozicije koju sa sobom nosi njihov organizam. Zbog toga ne možete u potpunosti da se riješite strija, ali ih možete ublažiti do minimuma vidljivosti.

3: Dijele se na DVIJE kategorije - doktori razlikuju dvije vrste strija - rubra i alba.

Kada prvo nastaju zovu se rubra (dok su još ružičasto-ljubičaste boje), a kada pobijele onda se nazivaju abra i njih je mnogo teže ukloniti nego rubre.

4: Tretirajte ih na vrijeme - ukoliko ste primjetili da vam se strije tek stvaraju, morate da počnete da ih tretirate istog trenutka.

5: Radite redovne pilinge - kako biste potpomogli njihovoj prevenciji, potrebno je da radite redovne pilinge da uklonite mrtve ćelije sa vaše kože.

6: Probajte da upotrebite kremu za lice - veoma je bitno da proizvod koji koristite za spriječavanje ili ublažavanje strija u sebi sadrži dosta RETINOLA.

Ukoliko ne možete da nađete losion za tijelo sa dovoljnom dozom ove supstance, probajte da koristite kremu za lice, one u sebi uvijek sadrže veću količinu retinola. Druga opcija je da koristite supstance sa dosta vitamina C u sebi koji takođe pomaže u regenerisanju elastičnih ćelija.

7: Masaža takođe pomaže - kada nanesete kremu protiv strija na problematični dio kože, nije samo potrebno da je utapkate na kožu već i da je blago umasirate.

Na taj način pospješujete elastičnost vaše kože.