Škola stranih jezika "Cerovac" u saradnji sa Eko-centrom "Ušće" organizovala je jednodnevni izlet u prirodu za djecu uzrasta od prvog do petog razreda.

skola cerovac izlet usce

Stotinak djece iz Trebinja, zajedno sa svojim nastavnicima, sa nestrpljenjem je čekalo autobuse, razmišljajući šta ih očekuje u kampu. Ukrcavši se u autobuse, a mnogi od njih se po prvi put odvajaju od svojih roditelja idući na izlet, otpozdravljali su svojim roditeljima, bakama, dekama. A u autobusu se odmah čula pjesma iz dječjih grla na engleskom jeziku.

Brzo je prošlo dvadesetak minuta vožnje do Ušća, a tamo su ih dočekali drugari iz Gacka, kao i izviđači koji su im ispričali čime se oni bave, šta rade, kako se druže... Mališani su upijali svaku njihovu riječ, a nakon upoznavanja krenule su razne aktivnosti.

Isplaniran je svaki minut da im bude sadržajan i ugodan.

skola cerovac izlet usce

Počeli su sa časom u prirodi gdje su učene stvari koje se nalaze oko njih, sve što mogu vidjeti i čuti, za razliku od učionice. Nakon ovog časa nastavljeno je sa sportskim igrama kako bi mališani osjetili timski duh. "Lov za blagom" - bila je sljedeća aktivnost kojoj su se djeca posebno obradovala.

U toj potrazi sve riječi koje su naučene na času u vidu zagonetki, stavljane su ispod predmeta u prirodi, tako da su djeca trebala da prepoznaju gdje se to nalazi.

Oduševljenju nije bilo kraja prilikom pronalaska sakrivenih predmeta.

skola cerovac izlet usce

Nakon ovoga trebalo je i pojesti, a ništa ljepše od vojničkog pasulja koji je napravio Nebojša Ratković starješina Odreda izviđača. Djeca su sa užitkom pojela pasulj i "napunila baterije" da se ponovo vrate aktivnostima. Na red su došle "Igre bez granica", koje su bile takmičarskog i štafetnog karaktera, bez računara i mobilnih telefona.

Djeca su iznenadila nastavnike i izviđače svojim ponašanjem, slušanjem i disciplinom. Od djece se samo čulo "lijepo mi je ovdje", "srećan/na sam", što je velika satisfakcija za sve koji su bili u organizaciji ovog izleta.

Kad je došlo vrijeme povratka za Trebinje, u očima djece vidjela se tuga, jer je završeno druženje u prirodi.

Škola "Cerovac" do sada je nekoliko puta organizovala razne turističke izlete.

skola cerovac izlet usce skola cerovac izlet usce skola cerovac izlet usce skola cerovac izlet usce

skola cerovac izlet usce