Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i koalicija okupljena oko Saveza za promjenu više nema skupštinsku većinu, a opozicija okupljena oko SNSD-a aktivno radi na stvaranju nove većine, a slijedi li bijeljinski scenario u našem gradu saznaće se u narednih nekoliko dana.

gradska administracija trebinje

Redovnih skupštinskih zasjedanja u Trebinju više nema, a kad će ih biti niko i ne zna. Lokalnoj vlasti ne pada na pamet da zakaže skupštinu, svjesni da nemaju 14 odbornika koji bi izglasali dnevni red i predložene tačke.

Nakon današnjih događaja u Bijeljini, gdje je lokalni SNSD preuzeo vlast poslije desetak godina i ostavio tamošnjeg gradonačelnika Mića Mićića bez skupštinske podrške, vrlo lako se može dogoditi da skupštinu u Trebinju sazove nova većina.

TrebinjeLive.info nezvanično saznaje da lokalni SNSD uveliko razgovara sa nekoliko odbornika već sada nekadašnje većine okupljene oko Slavka Vučurevića kako bi se formirala nova skupštinska vlast.

Slavko Vučurević je zvanično izgubio skupštinsku većinu nakon odluke Ministarstva lokalne samouprave da je verifikacijom mandata Nebojši Rudanu iz Pokreta za Trebinje prije izglasavanja dnevnog reda grubo prekršen Poslovnik o radu. Time su sve odluke donesene na posljednjoj sjednici trebinjske skupštine nelegitimne i moraju biti poništene do 10. juna.