banjak vukanovic.jpg

Narodni poslanik i predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović nastavio je da u svom maniru vrijeđa sve one koji ne misle kao on, a ovoga puta na meti se našao predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, koga je Vukanović do juče hvalio i o njemu govorio u seperlativu.

Ipak, Vukanoviću nije trebalo dugo da svoje oštrice usmjeri i na Banjka, jer je na sjednicima Skupštine grada radio samo ono što mu je i dužnost kao predsjednika Skupštine - nije dozvolio da pojedinci vrijeđaju druge ljude.

Vukanović je ovoga puta za Banjka rekao da je licemjer, jer je njegovom odborniku Slobodanu Deretiću u više navrata skrenuo pažnju i zamolio ga da se drži teme, jer Skupština nije mjesto gdje se napadaju nečije porodice. Ipak, Vukanović je ponovo sebi dao za pravo da govori šta je dobro, a šta ne, vjerovatno i dalje misleći da je samo ono što on misli i kaže vrijedno pažnje.

Međutim, na Vukanoviće uvrede Banjak je, kako smo to od njega i navikli, odgovori sasvim kulturno, ali dovoljno jasno da se sve razumije.

"Umjesto da je gospodin Vukanović našao način da pomogne svojim odbornicima da se bolje pripreme za sjednice, što sam mu, uviđajući probleme ove vrste, svojevremeno i savjetovao, on se radije opredjeljuje za vršenje pritiska iznošenjem uvreda i potpuno nekritičkim ocjenjivanjem rada lokalne skupštine. To mu i nije prvi put, iako je iznosio i potpuno drugačije ocjene, opet me neumjereno hvaleći i podržavajući, vjerovatno sa određenim političkim ciljem, manje zbog ličnog uvjerenje i potrebe da iskaže nečije dobre poteze.", poručio mu je Banjak.

Banjak je naveo da svoj način rada neće mijenjati dok god obavljam funkciju predsjednika Skupštine grada.

"Odbornici će morati da se svojim kolegama obraćaju sa poštovanjem i da govore o zadatoj temi, bez iznošenja neumjesnih primjedbi ili na bilo koji drugi način zloupotrebljavajući rad ovog doma. U tom smislu, moj odnos prema odbornicima opozicije, kao i prema mojim stranačkim kolegama, biće isti. Ako Nebojša Vukanović nekada bude u prilici da parlamentarni život organizuje prema svojim aršinima, ovakvim kako ih on predstavlja, neka to radi i srećno mu bilo, ali ja se s takvim postupcima svakako nikada neću identifikovati", bio je jasan Banjak.

I nije samo Nebojša Vukanović vrijeđao Banjka, prethodno je to juče uradio i njegov odbornik Nebojša Milišić pred novinarskim ekipa. Očigledno ljut jer ga je Banjak u više navrata, kao "malo dijete", predagoški, vratio na "fabrička podešavanja".