Pobjedom nad Ženskim rukometnim klubom /ŽRK/ "Dubica" iz Kozarske Dubice rezultatom 27:25, rukometašice Leotara su se nakon deset godina osvojile titulu prvaka Prve lige Republike Srpske i plasirale u Premijer ligu BiH.

rukometasice leotara u premijer ligi bih

Utakmica je počela veoma loše za Trebinjke, jer su gošće sve do 10. minuta imale prednost. Nakon toga, za osam minuta igračice Zdravka Komnenovića su napravile skor od 6:0 i došle do vođstva od 11:6.

Tu prednost održale su sve do kraja prvog poluvremena, kada je njihova prednost smanjena na tri gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:13.

U narednih 30 minuta meča, publika je prisustvovala odličnoj rukometnoj predstavi, koja je često imala i dramatične momente. Gošće su u 37. minutu povele sa 18:19 i bile su prednosti sve do rezultata 21:22.

Nakon toga, igrao se gol za gol. U 57. minutu rezultat je bio 25:25. A u posljednja tri minuta golovima Boro i Anđušić, Leotar dolazi do konačnog rezultata večerašnje utakmice 27:25.

Trener Trebinjki Zdravko Komnenović poslije utakmice nije krio oduševljenje, zahvaljujući se svojim igračica na odličnoj i borbenoj igri tokom svih 60 minuta.

rukometasice leotara u premijer ligi bih

"Trema je učinila svoje, pa je došlo do malog opuštanja u igri. Trebalo nam je vremena da se vratimo u meč, ali smo se stabilizovali i zasluženo pobijedili", kazao je Komnenović, dodajući da se posebno zahvaljuje trebinjskoj publici koja je i ovoga puta bila osmi igrač njegovoj ekipi.

Trebinjke su tokom cijele utakmice bodrile i igračice koje su 2006. godine obezbijedile Leotaru nastup u Premijer ligi.

Najbolji strijelac i kapiten Leotara Dragana Boro, istakla je da joj je drago što je predvodnik ekipe koja se plasirala u Premijer ligu BiH, zahvaljujući se svojim saigračicama i treneru na odličnoj atmosferi tokom cijele sezone.

rukometasice leotara u premijer ligi bih

ŽRK "Leotar": Gurović, Kurajica, Boro 10, Crnogorac, Mišković 1, Anđušić 6, S. Jegdić 1, Perotić 5, M. Jegdić 4, Ubiparip, Begenišić 12-odbrana, Sekerez, Pravica, Gaćina, Janković, Sekulović. Trener: Zdravko Komenović.

ŽRK "Dubica": Đenadija, Ćurić 4, Ilić 11, Arnautović 1, Majkić 1, Majstorović, Stojnić, Slijepčević, Đurić, Pejaković, Kremenović 1, Iganjatović 7. Trener: Vladimir Suvajac.