Ovaj vikend mogao bi dugo da se pamti u trebinjskom rukometu, rukometašice „Leotara“ došle su na domak Premijer lige BiH, rukometaši „Trebišnjice“ plasirali su se u Prvu ligu RS a rukometaši „Leotara“ pobjedom na gostovanju u Kotor Varoši održali su realne šanse za plasman u Premijer ligu BiH.

rk trebisnjica


Rukometašice Leotara su rutinski, gotovo sa pola snage pobijedile banjalučki Borac rezultatom 25-24, poluvrijeme 13-7 i došle na korak od Premijer lige.

Najefikasnije su bile Boro sa 10 i Anđušić sa 6 golova. Odluka o novom putniku u Premijer ligu BiH pašće iduće subote kada na parketu Sportske dvorane „Miloš Mrdić“ gostuje ekipa „Dubice“ iz Kozarske Dubice.

Interesovanje za ovaj meč već raste i po svoj prilici tražiće se karta više.

Rukometaši „Leotara“ ostvarili su minimalnu, ali zlata vrijednu pobjedu na gostovanju u Kotor Varoši gdje su domaću istoimenu ekipu pobijedili rezultatom 21-20 poluvrijeme 11-7.

Inić i Bartlović sa po 6 i Kolovrat sa 5 golova bili su najefikasniji.

Šlag na rukometnu trebinjsku tortu stigao je sinoć kada je ekipa „Trebišnjice“ ubjedljivo pobijedila ekipu Jedinstva iz Brčkog, direktnog konkurenta za plasman u Prvu ligu i tako ostvarila najveći klupski uspjeh do sada.

Rezultat 31-23 i ne pokazuje toliko kolika se borba vodila na parketu Sportske dvorane "Miloš Mrdić" jer su oba rivala igrala tvrdo, a ulog je bio veliki.

Ipak, Trebinjci su na krilima iskusnih Ninkovića i Šešlije došli do pobjede i plasmana u Prvu ligu RS.

Lijep rukometni vikend, nema šta.